Så var han igång igen, Jensa. Efter debaclet med Jens of Sweden har han sadlat om till hörlursgebitet och siktar på att ge musikkonsumenterna bra in-earlurar med god ljudisolering. Först ut är D-jays, ett par proppar som exteriört påminner en del om Creatives Aurvana som vi testade för ett par nummer sedan.

Som vanligt när det handlar om in-earlurar uppskattar långt ifrån alla att ha ett par proppar långt inne i hörselgången. Enligt vårt förmenande sitter dock D-jays riktigt bra i öronen, och skulle de inte passa perfekt från start finns kuddar i fyra olika storlekar att testa med.

Enligt tillverkaren Jays filtrerar lurarna bort upp till 90 procent av allt störande ljud från omvärlden. Vi betvivlar inte dessa uppgifter, men liknande siffror gäller för de flesta in-earlurarna på marknaden. Isoleringen beror på att lurarna förs långt in i öronen och därmed fysiskt blockerar ingången för oönskat ljud. D-jays lurar jobbar dock även på andra sätt. Framför allt handlar det om att elektroniken tack vare nygammal teknik kan göras så liten att den kan placeras långt ut i lurarna och därmed kommer närmare hörselorganen.

När det gäller ljudkvaliteten går det inte att sticka under stol med att Jays lurar låter bra. Basen är fyllig och rapp med skön närvarokänsla, och såväl diskant som mellanregister ger ett klart och detaljerat ljud. Vid ett par tidigare tillfällen har vi stoppat bättre proppar i öronen, men dessa gånger är lätträknade. D-jays är helt enkelt ett par riktigt bra proppar med ett pris på knappa tusenlappen som känns klart överkomligt.+
Bra ljudkvalitet
Isolerar bra

-
Inget särskilt

=
Herr Nylanders nya lurar är inte billiga, men vi betalar gärna lite extra för bra prylar. Ljudet är klart och livfullt och propparna släpper inte igenom särskilt mycket buller från omvärlden.

Komfort/form 7
Ljudkvalitet 8
Prisvärde 8

Totalt

Fakta

Tillverkare:
Jays, www.jays.se
Beskrivning:
Inearlurar

Rek. pris:
995 kronor