Powerzest HD-301 ger sig in i mediaspelarkriget med en på papperet spännande produkt. Wireless-n och display är standard på spelaren, man har dessutom helt frångått det klassiska gränssnittet i NMT-baserade maskiner för att satsa på helt egendesignade menyer, och bjuder även på ett par nya funktioner. Menyerna funkar skapligt men saknar svenskt språkstöd vilket bör dyka upp i kommande firmware, dessa är dock inte bättre strukturerade än på originalet Popcorn Hour, bara annorlunda.

Fjärrkontrollen är även den förändrad, den är lite smartare än en sedvanlig NMT- fjärr men designen är rent ut sagt motbjudande.

Buggar i massor
Videotestet blev en trist historia, spelaren tappar nämligen usb-disken varenda gång vi ska se en film från den, filmen börjar spela, sen kommer ett elakt meddelande om att servern inte kunde hittas, gång på gång. Vi kunde inte se en enda film i ett sträck från extern 2.5-tumsdisk. Dessa diskar fungerar till hundra procent mot Popcorn Hour.

Den trådlösa nätverksfunktionen är en väldigt god idé men då bör det också fungera ordentligt, vi fick samma resultat vid uppspelning via nätverk som med 2.5-tumsdisk, den tappar källan och rapporterar att servern inte kan hittas, inte lika frekvent som med usb-disken men det duger inte.

Designmissar
Designen på maskinen är funktionell men allt annat än vacker, men en förmildrande omständighet är att du kan navigera direkt från knapparna på fronten. Displayen är ett välkommet tillskott men väldigt snålt påkostad, detta exemplar är lätt snedmonterat och den går i ljusblått mot mörkblått och lyser därmed upp ganska mycket, vilket är riktigt störande när du ska se film.

Musik- och fotofunktion bjuder på ett par nya och välkomna detaljer, musikspelaren har stöd för omslagsbilder och fotovisaren kan spela upp musik i bakgrunden under tiden du kollar in dina fotoalbum. Tyvärr så förstörs dessa funktioner av att den tappar disk och nätverk titt som tätt.

Bild och ljud är i toppkvalitet och övrigt har spelaren i princip samma funktioner som Popcorn Hour eller HDX-1000. Med tanke på att dessa fungerar riktigt bra bör du hellre satsa på en sådan. I alla fall i dagsläget då det här är den buggigaste NMT-spelare vi sett, det kanske styrs upp i framtiden, men just nu är koden bedrövlig och därmed kan vi i nuläget inte rekommendera denna spelare till någon.


+
Formatstöd,
Hög uppspelningskvalitet.

-
Otroligt buggig,
Tappar enheter.

=
En samling buggar i ett fult paket, vänta på reviderad firmware eller välj en annan spelare.

Prestanda 6
Bildkvalitet 10
Ljudkvalitet 9
Funktioner 5
Användarvänlighet 4
Prisvärde 3


Totalt 4

Fakta

Rek. Pris 3295kr
Tillverkare: Honeywld, www.honeywld.com.tw
Svensk distributör: Digilive, www.digilive.se
Nätverk: Trådburen 10/100, Trådlös 300 Wireless-n
Utgångar bild: HDMI (version 1.3a 720p/1080i/1080p), komponent (upp till 1080p), s-video, komposit.
Utgångar ljud: Coaxial digital RCA stereo och HDMI.
Filstöd Video: MPEG1/2/4 (M1V, M2V, M4V), MPEG1/2 PS (M2P, MPG), MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, RMP4
Codecstöd Video: XVID SD/HD, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4.2, WMV9, H.264, VC-1
Filstöd Audio: AAC, M4A, MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA (DTS HD-HR, DTS HD-MA, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS och AC3 ljud via digitalutgången om man har förstärkare som klarar det)
Codecstöd Audio: , WMA, WMA Pro, AAC, MP1, MP2, MP3,
Filstöd Bildvisning: JPEG, BMP, PNG, GIF
Firmware-version i testet: 01.10.16.08
Vikt: 1400 gram inkl. 3.5” hårddisk.
Storlek: 190x190x58mm (bxdxh)