Med MS246H har Asus strävat efter att skapa en bildskärm med ovanlig och iögonfallande design och visst får man säga att de lyckats. Baksidan på den här tunna 24-tummaren är ovanligt slät och den runda foten, om man kan kalla den det, liknar inte mycket vi sett tidigare. Visst kan man ana inflytande från Apple Imac när det gäller designen överlag, men Asus MS246H är faktiskt tunnare och smäckrare.

Skärmen har en bilddiagonal på 24 tum och klarar att visa full hd-kvalitet, 1 920 x 1 080 bildpunkter. Ljusstyrkan på 250 candela/m2 är lite klen för kontorsmiljö, men räcker bra för hemmet. Svarstiden är givetvis snabb, två millisekunder grå-till-grå.

Fina färger

Färgvisningen är mycket bra, skärmen kan till exempel hålla isär olika gröna nyanser på ett sätt som inte är så vanligt i den här prisklassen. Skärmen tecknar hudtoner neutralt och snyggt. Ska vi klaga på något så är färgerna en smula varma.

Men den är bra på att teckna detaljer i både ljusa och mörka delar av bilden. Du kan ytterligare förstärka teckningen av mörka detaljer genom att växla till det speciella filmläget. Överlag fungerar skärmen utmärkt både för film och spel, tack vare den höga upplösningen och de fina färg- och kontrastegenskaperna. Och en bonusdetalj för spelare är att du lätt kan begränsa bilden till 4:3-format.Inte för fotografer

MS246H använder tn-teknik så färgerna förändras en hel del beroende på i vilken vinkel du ser på den, tydligast i höjdled, och den snygga foten är tyvärr inte särskilt flexibel. Det här får dock främst inverkan för dig som är ute efter en skärm för professionell bildredigering; då finns det helt enkelt inga vettiga alternativ i den här prisklassen utan du får räkna med att lägga ut ett par tusenlappar till.
Men i övrigt stör inte färgskiftningarna, vi kan konstatera att dagens tn-paneler är bättre än föregångarna.

Skärmen har både analog och digital hdmi-ingång där den senare är hdcp-kompatibel. Inställningsmenyn styrs med touch-knappar, vilket är snyggt men inte fungerar klockrent eftersom vi upplever knapparna som lite för okänsliga för vår smak. Men själva menyn är tydlig och enkel att använda.

Men trots de små minusen i testprotokollet gillar vi verkligen den här skärmen och priset känns fullt rimligt för vad du får. Om du är ute efter en snygg och stor skärm för i första hand film och spel kan vi inte göra annat än att rekommendera den.


+
Designen
Snabb responstid
Film- och spelegenskaperna

-
Begränsad betraktningsvinkel
Dålig fotjustering

=
En riktigt stilren och snygg skärm för hemmabruk som framför allt funkar bra för filmvisning och spelande.

BETYG
Form/design 9
Bildkvalitet 7
Funktioner/anslutningar 8
Användarvänlighet 7
Prisvärde 7


Totalt: 8

Fakta

Pris: 3 100 kr
Tillverkare: Asus, www.asus.se

Skärmyta: 24 tum, 1 920 x 1 080 bildpunkter.
Ljusstyrka: 250 candela/m2.
Kontrast: 1 000:1 (50 000:1 dynamisk).
Betraktningsvinklar (h/v): 170/160 grader.
Responstid: 2 millisekunder.
Kontakter: Analog (d-sub), hdmi.
Mått: 570 x 414 x 155 mm.