Inspiron One Touch 2310 är som många av Dells bärbara datorer lite knubbig i formen, men ser prydlig ut i alla vinklar och står stadigt på sitt utfällda stöd, med skärmbilden en bekväm bit över bordsytan.

Skärmen på 23 tum är av hög klass, precis som många andra allt-i-ett-datorer med pekskärm. (Antagligen sitter det samma skärmpanel i flera av dem.) En tn-panel, men med bättre betraktningsvinklar än genomsnittet och med fina färger och bra kontrast.

Pekskärmen är byggd på kapacitiv teknik och Dell har en av de snyggare pekmenyerna, även om vi fortfarande väntar på en dator som tar konceptet och utnttjar det fullt ut.

Dell Inspiron One Touch

Snabbare än väntat
I vår modell sitter en Intel Core i3, men datorn är faktiskt ovanligt snabb för sin hårdvara. I jobbmoment och annat skrivbordsgöra som webb och bildbehandling känns den lika pigg som dyrare Core i5-datorer. Här bidrar bland annat en snabb hårddisk på 750 gigabyte. Däremot kan spel, mediahantering och andra tunga jobb slöa ned datorn lite.

Alt-i-ett-datorer säljs med många olika uppsättningar anslutningar och funktioner, och här hittar vi ytterligare en. Du har ingen bildingång på hdmi, vilket är vanligt, men i stället antenningång och tv-tuner. Dell får plus i kanten för en riktigt bra liten webbkamera på 2 megapixlar. Den både filmar helt okej och tar upp ljud utan större störningar.

Usla högtalare
Datorn har två påtagliga problem, som båda har med ljud att göra. För det första är de inbyggda högtalarna riktigt tråkiga. De har ett dominerande och skränigt mellanregister och i stort sett inget annat. Många allt-i-ett-datorer kan också användas som en liten tv direkt ur kartongen, men inte den här. Du behöver köpa till ett par hyggliga dator-högtalare för att stå ut.
Det andra är fläktsuset, som är konstant närvarande. Det verkar bara finnas ett läge och det ligger en liten bit högre än de flesta konkurrenter. Om det är en stor nackdel eller inte är en smakfråga.
Trots problemen med ljud så är Inspiron One Touch en trevlig bekantskap. Räknar man samman prestandan på det under skalet och skärmen är det en bra dator. Tittar man dessutom på priset så blir det ett bra köp.


+
Bra prestanda
Snygg skärm
Prisvärd.
-
Begränsat med anslutningar
Dåliga högtalare.

=
Dells allt-i-ett-dator har tilltalande design och förvånansvärt bra prestanda. Ett par problem gör dock att den missar toppbetyg.

BETYG:

Form/design 7
Prestanda 8
Funktioner 7
Prisvärde 8

Dell Inspiron Touch får 8 av 10 i betyg av M3
Totalt: 8

Fakta

Tillverkare: Dell, www.dell.se
Processor: Intel Core i3 370QM, 2,4 GHz.
Grafik: ATI Mobility Radeon HD 5470, 1 GB.
Minne: 4 GB ddr3.
Lagring: 750 GB hdd, 7200 rpm.
Dvd: Dvd multi.
Anslutningar: 6 usb 2.0, lan, tv-in, hörlur, mikrofon, s/pdif.
Trådlöst: 802.11bgn, ir.
Kortläsare: Sd, sdhc, mmc, xd, ms, ms pro.
Bildskärm: 23 tum kapacitiv multitouch, 1 920 x 1.080 bildpunkter.
Webbkamera/mikrofon: Ja/ja.
Operativsystem: Windows 7 Home Premium 64 bitar.
Övrigt: Tv-kort (dvb-t).
Storlek: 57 x 41 x 16 cm.
Cirkapris: 10 000 kronor.
Garanti: 1 år.