Gårdagens presskonferens av Nintendo på Game Developer's Conference överskuggades något av ett annat litet företag som utannonserade en viss surfplatta. Men det japanska spelföretaget hade ändå några dragplåster för att göra det intressant.

Redan på E3 förra året lovade Nintendo att man kommer kunna se 3d-filmer i nya konsolen 3DS. Igår avslöjade man att ett samarbete med amerikanska streamingstjänsten Netflix har inletts, och användare kommer alltså kunna strömma film till den bärbara prylen.

Än så länge finns det bara 2d-material på Netflix, men enligt Reggie Fils-Aime, vd för Nintendo of America, är 3d-material på väg. Tjänsten kommer lanseras i sommar. Det är oklart om det gäller internationellt, men troligtvis startar man i USA.

Förutom Netflix var det andra esset i rockärmen utannonseringen av ett nytt Super Mario Bros-spel. Än så länge finns det bara stillbilder och titeln har ännu inte fastställts, men enligt Nintendo kommer det påminna mycket om Super Mario Galaxy och självklart renderas i 3d.

Nintendo 3DS släpps den 25:e mars, samma dag som Apple släpper sin Ipad 2.