Udraw Game Tablet var en speciell liten bekantskap som kanske inte lyckades charma oss helt och hållet när den släpptes till Nintendo Wii i februari. Men THQ har lyckats sälja mer än 1,7 miljoner enheter, och nu visar man upp de nya modellerna till Xbox 360 och Playstation 3 på E3-mässan.

Båda ritplattorna har fått en något mindre design och ser snäppet mer vuxna ut med sin svarta färg. I pressmeddelandet från THQ utlovas att nya Udraw ska dra nytta av den högre upplösningen, vara mer exakta när det gäller att rita saker och även stödja multitouch. Rörelsekänsliga funktioner nämns, men det specificeras inte vad man menar eller hur dessa ska utnyttjas.

Nya Udraw visas upp på E3-mässan, och på Engadget kan man läsa en snabb förhandstitt av plattorna. Dessa ska släppas under julen 2011 och kommer kosta under 100 dollar, men inget exakt pris har satts ännu.

Enligt THQ har man en rad spel på gång som kommer utnyttja Udraw, men i nuläget har man bara utannonserat Udraw Studio och Pictionary som redan finns till Wii. Ett exklusivt Wiispel planeras också, The Penguins of Madagascar som bygger på de populära animerade filmerna.