I takt med att teknikutvecklingen saktar in blir stil och design allt viktigare. När bildkvaliteten är tillräckligt bra blir skärmarna i stället större, energisnålare och snyggare, vilket faktiskt är en ganska trevlig utveckling. Oavsett om du fortfarande sitter med en klassisk skrivbordsdator eller en bärbar så är en vettig skärm bra att ha. Vi har tittat på LG:s designskärm med en helt okej prislapp.

LG E2290V är en skärm på 21,5 tum och 1 920 x 1 080 bildpunkter. Skärmen är välförsedd med ingångar, analog vga, dvi och hdmi. Trevligt nog får du även ett hörlursuttag så du kan lyssna på ljud som matats in via hdmi. Inställningsmenyn finns på svenska och är tydlig och enkel att använda.

Bra bildkvalitet
Färgvisningen med fabriksinställningar är utmärkt. Skärmen klarar att visa alla våra testbilder på ett mycket bra sätt och med neutrala men mustiga färger. Skärmen är dessutom duktig på att teckna små nyanser i ljusa och i synnerhet i mörka delar av bilden.
I filmläge får du en snärtigare färgkontrast, i webbläge en mattare. Dessutom har den lägen med gaussisk oskärpa, sepia-ton och svartvitt. Men grundläget är framförallt förnämligt bra och det är det viktiga.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Cirkapris: 3 000 kronor
Kontakt: LG, www.lg.com/se

Bildstorlek: 21,5 tum, 1 920 x 1 080 bildpunkter
Ljusstyrka: 250 candela/m2
Kontrast: 700:1 (uppmätt)
Betraktningsvinklar (h/v): 170/160 grader
Svarstid: 2 millisekunder
Kontakter: vga (d-sub), dvi-d, hdmi och en hörlursutgång
Strömförbrukning: 0,3 W viloläge, 24,5 W under drift
Mått: 51,2 x 40,2 x 13,5* cm (*cirka 18 cm med dvi-kontakt)

Dyrare alternativ
En annan designskärm är Apple Cinema Display, som är några storlekar större med sin 27-tumsskärm. Men även priset åker upp i höjden och du får nästan fyra LG Flatron E2290V för samma pengar som en Apple Cinema Display.