Domstolsbeslutet mot Samsung i Nederländerna förbjöd företaget från att sälja sina smarta mobiler Galaxy S, Galaxy S2 och Ace på den nederländska marknaden. Orsaken var att en scrollfunktion i bildgalleriet hos mobilerna var alldeles för lik Apples lösning, och därmed utgjorde ett patentintrång.

Nu står Samsung beredda att återlansera de tre smarta mobilerna. Med uppdaterad mjukvara där scrollfunktionen förmodligen gjorts om. Säljförbudet börjar idag den 13 oktober, men företaget har inte nämnt något datum för återlanseringen.

I samma veva har Apple lyckats förbjuda försäljningen av Samsung Galaxy Tab 10.1 i Australien. Där beslöt domstolen att surfplattan var ett uppenbart imitationsförsök av Apples Ipad och nu går det alltså inte att få tag i Galaxy Tab 10.1 på laglig väg i landet.

Vad som blir de nästa turerna i rättskriget mellan Samsung och Apple är svårt att förutse. Kanske är det Samsungs tur att förbjuda försäljningen av Apples prylar då man nyligen ansökt om säljförbud av Iphone 4S.