De senaste dagarnas rykten gäller Microsofts kommande konsol, den ännu okända uppföljaren till Xbox 360. Eftersom företaget inte har bekräftat någonting är det osäkra uppgifter som dyker upp, men icke desto mindre intressanta.

Hårdvarumässigt sägs nästa Xbox bli omkring sex gånger så kraftfull som Xbox 360, med grafik som ritas upp med fullt Directx 11-stöd. Sedan tidigare sägs det också att en Kinectliknande kamera ska finnas inbyggd i konsolen eller åtminstone skickas med vid ett köp.

Rykten om användande av blu-ray istället för dvd låter heller inte så otroliga, däremot är det en annan uppgift som har fått störst utrymme i spelvärlden. Samma källa som nämner prestandan säger också till spelsajten Kotaku att Microsoft tänker utnyttja ett system för att låsa ute begagnade spel. Nästa Xbox ska enligt de här uppgifterna bara kunna spela nyinköpta spel.

Det sistnämnda känns som ett ovanligt djärvt drag från Microsoft, och frågan är hur en sådan funktion skulle mottas bland spelare som ofta förlitar sig på begagnat-marknaden för att ha råd att köpa spel.

Som sagt är inget av detta bekräftat men förhoppningsvis får vi veta hela sanningen på årets E3-mässa som hålls i juni.