- It's awesome.

HTC:s vd Peter Chou skrädde inte på orden när han presenterade HTC One, den nya serien med mobiltelefoner från företaget. Och visst låter det som en stark uppsättning lurar.

HTC One X är flaggskeppet, ett fyrkärnigt prestandamonster med 4,7 tumsskärm och 720p i upplösning. S är modellen som satsar på en snygg design och lite lägre pris på grund av att den bara har en tvåkärnig processor och mindre skärm. Avslutningsvis har vi V, som antagligen kommer få en del att jubla, då HTC har återinfört den vinnande designen från gamla trotjänaren Legend. Dessvärre är V riktad mot budgetsegmentet och får bara en enkärnig processor.

Alla modellerna bygger på unibodydesignen som gör att mobilerna får en slitstark och matt yta på baksidan, medan skärmen på X och S är konvex precis som på Nokia N9.

Den stora nyheten är att HTC har arbetat hårt för att göra kameran till det främsta skälet att köpa en One. Förutom One V, som får nöja sig med en 5 megapixelkamera så har både X och S 8 megapixlar att leka med. HTC kallar sin nya teknik för Image Sense Technology, och det är framförallt funktionaliteten och snabbheten som förbättrats.

Det finns dedikerade knappar för både film och foto direkt på skärmen, och du kan ta en stillbild medan du filmar. Upplösningen blir som högst 5 megapixlar, men det faktum att du kan göra det imponerar.

Snabbheten är också något som HTC lyfter fram. Det tar bara 0,7 sekunder att ta en bild direkt från gränssnittet, och 0,2 sekunder när du väl är inne i kameran. Det betyder att du kan ta flera bilder per sekund, med blixt, genom att bara hålla inne kameraknappen. Välj sedan den bästa bilden i serien och de andra slängs. Snyggt.

Oneserien ska släppas globalt i april, men vi vet ingenting om några priser ännu. Vi återkommer med intryck från de nya mobilerna.