Träningsklockor har funnits sedan tidernas begynnelse, eller folk som tränar har mätt sin prestation med tid väldigt länge. Medan det skett snabb implementering av smarta funktioner inom övriga prylvärlden så har träningsklockor inte varit lika sexiga. Visst pulsmätning har funnits länge och det har gjorts vissa test med gps-funktioner och nu har det börjat hända saker. Förutom tidigare nämnda funktioner är planering och utvärdering av träningen allt mer utvecklade hos flera tillverkare. För att ytterligare knyta användarna till sig blir sociala funktioner allt vanligare.

Modellerna vi har testat kommer från Nike, Suunto, Polar och Garmin. Det är klockor som skiljer sig väldigt mycket från varandra, den gemensamma nämnaren är att alla klockor använder gps. Ska man vara ärlig så det inte bara träningsklockor, utan små träningsdatorer och testmodellerna kan betydligt mer saker än vad vi testat. Men för att det ska bli ett så intressant test som möjligt för er läsare så har vi fokuserat på löpning och användandet under träningspasset, det är ungefär så som de flesta använder sin klocka. Vid sidan om det så skriver vi också lite om tillverkarnas tjänster för bearbetning av dina träningsresultat då det är viktigt när man väljer klocka.

Klockorna har olika batteritid beroende på om du har gpsen aktiverad, om du använder den som en vanlig klocka och så vidare, men under våra tester var batteri aldrig ett problem och därför har vi inte tagit med det i bedömningen heller.

Sida 1 / 5

Innehållsförteckning