Philips tv med det som i tv-branschen sig bör fantasifulla namnet 42PDL7906T är en något annorlunda designad tv, vilket faktiskt gömmer sig i namnet eftersom PDL står för Philips Design Line. Designen består i det här fallet av att tv:n är vit med en ganska tjock och markerad glasram runt apparaten. Lite påminner den om en Imac. Utseendet är dock riktigt trevligt och borde kunna få designintresserade personer som är trötta på svart pianolack att ta den till sig.Snyggt stativ
Stativet är oerhört lätt att montera och även stativet är tillräckligt snyggt för att du inte ska skämmas i vardagsrummet. Väl fastsatt lutar tv:n aningen bakåt, något som dock inte påverkar tv-tittandet.
Den vita ramen ackompanjeras av en vit fjärrkontroll och till och med en vit strömsladd. Anslutningarna på baksidan sticker ut åt sidorna eller neråt, förutom scart och komponent som pekar bakåt och därför försvårar eventuell väggmontering. Men vem kör scart?
Det finns som brukligt i tv-apparater från Philips en snabbinställning av bilden där du får välja mellan två sidor av en bild där inställningarna du föredrar samlas ihop och anges som din bildpreferens.

Bra 3d-bild
Bilden då? Den är faktiskt riktigt bra. Tv:n är kantbelyst med led-ljuskällor och lyckas sprida ljuset riktigt bra över hela skärmen. Svärtan är inte på topp utan ger viss gråaktighet i svarta partier när vi tittar på filmer, men det går utan problem att leva med. Men det finns modeller med bättre svärta. Kontrasten är vi heller inte riktigt nöjda med om vi är petiga, men i gengäld bjuder tv:n på en mycket bra ljusstyrka och en färgåtergivning som är riktigt bra. Väger vi samman alla delar är det helt enkelt en riktigt bra bild som ger en bra upplevelse på det stora hela.

Vi ser också tendenser till clouding, men Philips har gjort ett bra jobb och fått bort det mesta, och det är inget som stör oss under vanligt filmtittande.

3d-mässigt satsar Philips här på passiv teknik vilket de verkligen har lyckats bra med. Glasögonen är lätta och bekväma, även om man har vanliga glasögon under, och bilden blir riktigt bra.

Sämre internettjänster
Internettjänsterna är inget att hänga i granen även fast Philips vid testtillfället rullade ut sin nya Smart-tv-plattform. Apparna är de vanliga, tråkiga och du kan installera de flesta gamla apparna från Philips tidigare gränssnitt. Trista och rätt ointressanta. En kul grej är att det finns en app att ladda ner till din smarta mobil med vilken du kan styra tv:n, vilket också börjar bli vanligt bland tillverkarna.
Prismässigt är det lätt att rekommendera Philips 42PDL7906T. Du får en bra bild med bra 3d-kvalitet och dessutom en designmässigt intressant tv. Och som vanligt älskar vi Philips Ambilight. Ett bra köp, helt enkelt.


Sida 1 / 2

Innehållsförteckning