Bildkvalitet och gränssnitt
Färgerna är klara, bilden skarp och tv:n håller hög klass, dock är det för tidigt att hylla eller såga det innan vi gjort ett ordentligt test. Upplösning är Full hd (1080p) på 400 Hz och tekniken är led-lcd . Vad gäller digital-tv finns det inbyggd plats för CA-modul för dem som vill slippa en extra digitalbox. Det finns också en ljussensor på tv-apparaten som justerar bildens ljus beroende på ljuset i rummet, en smart funktion. Huvudmenyn på tv:n är väldigt avskalad och lättmanövrerad, det märks att Ikea jobbat med användarvänlighet. Under knapparna Picture och Sound döljer sig inställningar för just bild och ljud, andra inställningar hittar du under Options och Setup. PAP står för Picture And Picture och är helt enkelt ett läge där du kan visa två bilder samtidigt, till exempel Svt Rapport och blurayfilm med Avatar sida vid sida. Det finns också funktioner för att pausa en tv-sändning och man kan spela in film på usb-minne. Bakom och vid sidan av tv:n sitter 4 stycken hdmi-portar och usb-portar.

De mest intressanta funktionerna dock är Media och Smart Tv. Media är helt enkelt läget för uppspelning av material på usb-minne eller via dator över wifi eller trådbundet i nätverket. När M3 pratade med Ikea sa de att Uppleva har stöd för dlna, men det bekräftas inte i pressmaterialet och därför är det lite osäkert. Det står dock att Uppleva kan sammankoppla din dator, smarta mobil eller andra enheter i hemmanätverket och då är det troligen dlna det handlar om.

Formatstödet vad gäller musik och film är ”de vanligaste ljud, film och bild-formaten som mp3, mp4, DivX HD och jpeg”, när vi gör det riktiga testet kan vi svara på mer exakt vilka format som funkar.
Smart Tv-delen (finns i alla tv-apparater utom 24-tummaren) är inte jätteavancerad, det handlar om en browser som är en version av Opera (dock oklart vilken version). Ikea kunde inte svara på om browsern har stöd för flash, men de trodde inte det. Tyvärr fanns inte heller någon tillgång till internet under visningen och därför kunde vi inte testa några funktioner i browsern. Ikea säger att det finns funktioner som gör att du kan uppdatera dig på sociala meider, ladda ner musik och film i gränssnittet. Lagringen av det du laddar ner sker på usb-minne eller usb-hårddisk.