I väntan på att Scalado ska börja skölja över Google Play Store med häftiga fotoappar av typen Remove så får vi testa Scalados debut på Google Play Store: Album.

Scalado Album är en app som inte är ute efter att revolutionera. Den utger sig för att samla dina bilder och det är precis vad den gör. Om vi ska peka på någonting som får Album att stå ut från mängden så är det ett gränssnitt som är snyggt, enkelt och funktionellt samt möjlighet att sortera dina bilder efter platser där de tagits.

Det förutsätter självklart att du använder geotagging när du är ute och fotograferar. Funktionen är i vilket fall som helst välkommen och gör att det blir snäppet roligare att ha fotovisning för kompisarna. Du kan till exempel öppna ett kartgränssnitt från Google Maps och på så sätt se var i världen bilderna tagits. Enkelt, men roligt.

Scalado utlovar i princip inga laddningstider för när du öppnar appen. Bortsett från första gången du startar den verkar det i det närmaste stämma. Appen flyter på mycket bättre än Androids inbyggda bildgalleri, det märks till och med när du ska zooma i foton.

Responsen och gränssnittet vinner många poäng till Scalado Album. Platsegenskaperna är roliga extrafunktioner, men är du på jakt efter något annat än en trevlig liten albumapp så bör du se dig om.

Namn: Scalado Album
Pris: 7 kronor

För att ladda hem Scalado Album från Google Play Store klicka på länken.