LG ansluter sig till skaran elektroniktillverkare som lanserar sin egna molntjänst. Den fantasifullt namngivna LG Cloud kommer skilja sig från konkurrenterna genom att använda Real-time Streaming Transcoding-teknik.

Om det här gör någon skillnad vet vi självklart inte, LG hävdar att fördelen ligger i att material konverteras på servern och att du slipper ladda ner codecfiler och andra hjälpmedel för att spela upp videomaterial.

LG Cloud kommer sträcka sig över både datorer, surfplattor, smarta mobiler och LG:s internetuppkopplade tv-apparater. Appen finns att ladda hem till Androidmobiler och surfplattor från Google Play Store och i appbutiken för LG:s tv. Till dator finns programmet att ladda hem från www.lgecloud.com. Dessvärre är sajten än så länge på koreanska, och tjänsten ska rullas ut globalt under året.

LG Cloud kommer finns både som betaltjänst och gratis, men det finns inga uppgifter om hur mycket utrymme det rör sig. LG säger i sitt pressmeddelande att det varierar mellan regioner. Tjänsten släpps som beta imorgon, den 1 maj.

LG Cloud kommer synkronisera materialet du har på din dator, surfplatta, mobil eller tv till en server och kommer fungera som en normal molntjänst. LG Cloud kommer också kunna strömma 3d-material enligt LG.

UPPDATERING

LG Cloud fungerar inte i Sverige i nuläget.