Mest läst just nu

Meny

Artikelkommentarer

Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Viewsonic Viewpad 10E: Borde inte lämnat fabriken

Fritt och bra...

2012-05-05 12:44

...och då blir det riktiga skitprodukter titt som tätt.

tva

Fritt och bra...

2012-05-05 13:27

Det kan bli riktigt bra produkter också men det begriper väl inte du ;-)

True story

Fritt och bra...

2012-05-05 14:09

Precis :p Fritt och öppet :D Det är produkter som denna som gör att Androidplattorna aldrig tar fart. Det är för mycket skit i Androids plattdjungel. Slutar med missnöjda kunder och utvecklare som inte vill göra bra appar till Androidplattorna. Ingen vinner på öppenheten :/

Boomblaster

Fritt och bra...

2012-05-05 15:57

Ja, det är bättre om ett företag bestämmer allt. Då behöver vi ju faktiskt inte ens ha onödigt billiga konkurrenter. Vi behöver inte heller några andra utvecklare än just de som företaget betalar. Då skulle vi även få ordning på app-träsket och allt skulle fungera precis som tänkt av företagets egen tänkare - [Ironi]

* Alla vinner på öppenhet, tyvärr även de som inte önskar öppenhet.

Roberth Edberg

Fritt och bra...

2012-05-05 16:14

Eller Staten, Trabant till exempel.

noo-mam(rättat)

Fritt och bra...

2012-05-06 00:01

ingen får konkurrera med apple i appar till ios

Mellin

Fritt och bra...

2012-05-06 00:15

Och det är därför folk ÄLSKAR Apples prylar! Möjligtvis faller det inte dig på läppen, men det är en helt annan historia..

Alliansen

Fritt och bra...

2012-05-06 11:33

om apple släpper appar som är ofärdiga och du har några som är bättre än apples så får du inte sälja dom då apple har monopol på dom apparna eller om du säljer riktigt bra appar i några år sen så slänger apple ut dig och släpper egna appar och säger att ingen får konkurrera med dom

Mellin

Fritt och bra...

2012-05-05 18:55

+1!

Google the evil company är så fritt oct bra!
Jag tror jag ska lägga ut alla mina personliga uppgifter till Google, för jag litar verkligen på dom, sökmotorn som man kan lita på.
Nordkorea och Google hand i hand, halleluja!

Nordbo

Fritt och bra...

2012-05-05 20:07

Vem litar du på då? Apple? Microsoft? Ondska förekommer i olika skepnader...

Hur som helst, Google har ju inte godkänt den här plattan (därav avsaknad av Market etc) så jag förstår inte riktigt hur det skulle vara Googles fel att den finns. Eller menar du att Google är skurkar på grund av att de gör ett operativsystem som ViewSonic, eller vem som helst, kan använda på sin hårdvara utan vidare?

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-06 23:49

det isig är ju en orsak till varför man väljer bort android ja.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 00:10

Så om en vettig tillverkare, säg, Samsung, Sony eller HTC, klämmer till en svinbra telefon eller padda med Android (och med Googles erkännande), så undviker du den, bara för att nåt annat jävla skräpmärke också använt Android (UTAN Googles erkännande) i nån skräpmodell?

Idioti.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-07 00:30

+1.

TMB

Fritt och bra...

2012-05-07 10:03

vidga vyerna.

Man håller sig borta från android iom de inte kan skaffa fram ett gediget system som fungerar som det ska. Att det överhuvud taget är möjligt att göra något sådant som Google inte erkänt är "enough said".

Även om du inte förstår varför eller håller med så är det jus så.
I praktiken också en stor orsak till varför jag aldrig gillat Win/dos PC, förutom det att de varit så stenålders annars.

Finns ett uttryck om IBM PC datorer, "IBM PC is not IBM PC compatible".

Idag är det "Android is not Android compatible".

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 11:20

På vilket sätt är Android inte "ett gediget system som fungerar som det ska"?

Det finns massor av skäl till att inte gilla Win/DOS, men att vem som helst kan installera det på vilken dator man vill har jag faktiskt aldrig hört någon framhålla som en nackdel förrut faktiskt. Tänk, de flesta ser det till och med, håll i dig, som en fördel! Ska JAG vidga vyerna? :D

Dina uttryck verkar inte särskilt väletablerade, sökning på Google/Bing ger inte en ända träff på något av dem. Ditt Android-citat är dessutom nonsens...

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-07 12:54

jaha vem här ovan dissade just Google icke erkända plattor.

Läste du artickeln?

Varför måste jag läsa på mig om vilka Androidar är erkända av Google. Ska de inte alla vara det om de får bära namnet Android?
Av samma orsak som man inte gillar win/dos gillar man inte android.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 13:35

Jag läste artikeln en gång till nu, bara för din skull.

Det står inte ett ord om att Android fungerar dåligt. Det står att plattan saknar en del appar man brukar kunna förvänta sig. Det står att de använder en gammal version av Android. Det står att hårdvaran är undermålig. Det står dock ingenting alls om att Android i sig fungerar dåligt.

"Av samma orsak som man inte gillar win/dos gillar man inte android."

Nej, av samma orsak som DU inte gillar win/dos gillar inte DU android. Det finns i princip inga som helst beröringspunkter mellan Windows och Android, förrutom möjligheten att installera det på (relativt) godtycklig hårdvara. Något som de flesta ser som något positivt.

Välkommen till 2012 förresten, det var cirka 14 år sen det sista operativsystemet som innehöll DOS släpptes.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-07 16:20

jag visste det Win 7 är nåt gammat skräp :p.

Jo jag vet vad du menar ändå kan man lira dos.

Står det Android på grjen ska det väl funka som Android. Jag bryr mig inte i vem som gjort hårdvaran.

Funkar det inte så funkar det inte och det är Googles problem, inte tillberkare x,y eller z's fel. Om de får sätta stämpeln Android på den så ska den jäklar i mig fungera som Android. Om inte så har inte Google gjort sitt jobb.

Och det gör de inte, och det är därför Android inte är ett gediget system. Slafsverk är vad fet är.

Till och med Microsoft gör ett långt mycket bättre jobb med WinPhone 7.x. De börjar lära sig hur man hanterar att hårdvaran inte är deras egen. Något Google är i samma situation med som DOS var.

Du kommer ihåg "IBM-PC is not IBM-PC compatible"

Samma problem här, Android is not Android compatible.

tro mig Google jobbar hårt på att få till det, men de kommer inte att lyckas innan de stryper friheten för hårdvarutillverkarna.

Jag vet att du tänket att Linux är fritt och de kan inte strypa friheten hur de får använda Android, men det kan de mycket enkelt.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 16:40

Men herre gud.

"Står det Android på grjen ska det väl funka som Android. Jag bryr mig inte i vem som gjort hårdvaran."

Fast det fungerar ju som Android. Även på denna.

"Du kommer ihåg "IBM-PC is not IBM-PC compatible"
Samma problem här, Android is not Android compatible. "

Fortarande nonsens.

"tro mig Google jobbar hårt på att få till det, men de kommer inte att lyckas innan de stryper friheten för hårdvarutillverkarna."

Definiera "lyckas"! Det finns ju exempelvis bra mycket fler telefoner. Och det är faktiskt så att alla andra företag faktiskt inte nödvändigtvis försöker härma Apples strategier.

"Jag vet att du tänket att Linux är fritt och de kan inte strypa friheten hur de får använda Android, men det kan de mycket enkelt."

Varför skulle någon vilja strypa friheten? För att inkompetenta människor inte kan urskilja bra från dåligt bara för att inte någon karismatisk Steve Jobs berättar vad man ska köpa? Det är DU som av någon anledning fått för dig att själva operativsystemet ska innebära nån slags kvalitetsstämpel för resten av enheten.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-07 17:00

definiera lyckas:

Lyckas skapa ett gediget system som inte är så fragmenterat.

De jobbar hårt på att minska fragmenteringen och därmed göra systemet mer gediget.

De har redan börjat minska friheten, men de har en bra bit kvar. Windows 8 har en långt bättre chans än t.ex. Vista iom att de begränsat hårdvarutillverkarna. Samma gäller WinPhone 7.x.

Google har en del att lära sig i dett än, men de kommer att minska på friheten om de ska få till ett mindre fragmenterat system. Enda vägen för dem att få detta är geneom att begränsa. Precis som Microsoft fick lära sig och har nu en vettig plattform att stå på för mobiler.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 17:09

Men alltså. Att plattformen är fragmenterad är ju inte ett så stort problem som du försöker utmåla det. Det är främst utvecklarnas problem, och även om det är ett problem för dem, så är det inget problem stort nog för slutkonsumenter att undvika plattformen. Och att du ser det som ett problem för plattformen att även skräptillverkare kan använda den, det är en ganska bakvänd syn.

Jämförelser med Windows Phone känns inte särskilt relevanta, det är inte så konstigt att marknaden inte är fragmenterad när det finns typ 3 enheter med operativsystemet på.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-07 17:33

du vet alltså inte om hur microsoft hanterat detta för att förhindra fragmentering.

Och jo att android platformen är fragmenterad är ju just denna artickel ett bra exempel på.

Fragmenteringen kommer inte från utvecklarna, utan från att Google tillåter detta. Och ja det är ett problem för utvecklarna, pratat med någon?

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 20:35

"du vet alltså inte om hur microsoft hanterat detta för att förhindra fragmentering."

Nej, men varsågod, upplys mig :) Ser fortfarande inte att det är relevant när det finns typ 3 enheter som kör Windows.

"Och jo att android platformen är fragmenterad är ju just denna artickel ett bra exempel på."

Bara ur perspektivet att det visar att Android finns på varierande former av hårdvara. Det är ett problem för utvecklare, ja. Ur konsumentens perspektiv är det dock mestadels positivt, då den kan få en modell bättre lämpad utifrån sina förutsättningar och behov, inte one-size-fits-all-or-you-suck som Apple kör med.

Läs mitt förra inlägg igen, jag skrev ju just att fragmentering är ett problem för utvecklare, inte för konsumenter.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-08 07:33

fragmenteringen är ett problem för alls, konsumetn, utvecklare och Google själva.

Hur MS har gjort för att förhindra fragmenteringen, har framkommit på en mängd teknik siter.

Och varför tror du det är så få winphone tillverkare?

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-08 11:15

"fragmenteringen är ett problem för alls, konsumetn, utvecklare och Google själva."

Fast nu skrev jag i inlägget före att det inte var så, och till skillnad från dig angav jag en förklaring varför. Du kan inte svara med att bara skriva "joho!" då.

"Hur MS har gjort för att förhindra fragmenteringen, har framkommit på en mängd teknik siter."

Så referera till dem då!

"Och varför tror du det är så få winphone tillverkare?"

För att intresset för windows-telefoner är obefintligt. Tror du verkligen att det är pga att Microsoft ställer höga krav på tillverkarna?

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-08 11:25

intresset obefintligt?
Nokias Lumia serie säljer mer än de hinner tillverka. Även om nokia totalt visar negativ trend så är trenden för lumia starkt positiv.

Det har mer att göra med MS strategier än med dåligt intresse för plattformen hos konsumenterna.

Ingen tillverkare av WinPhone kan tävla mot Nokia just nu. De är hovleverantör så att säga.
Och Microsoft har tidigare deklarerat att de endast ska ha några sammarbets partners vad gäller hårdvara för WinPhone. Samma gäller faktiskt Win8.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-08 12:17

Jag märker det.

http://www.zdnet.com/blog/btl/nokias-elop-lumia-actual-sales-have-been-mixed/74703

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-08 16:14

du kan väl läsa hoppas jag. USA marknaden är de Lumia serien har focuserat på.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-08 16:28

Detsamma? Det står ingenting sådant i den artikeln.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-08 19:34

det står att usa marknaden gått bra.

rästen är du väl medveten om, du vet väl också att deras symbian telefoner räknas som smart telefoner

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-08 19:52

Att USA-marknaden har gått ok är inte samma sak som att de "fokuserar" på den vilket du påstod.

Det står också klart och tydligt att Lumia (Windows-telefoner) har gått sådär i alla andra marknader med undantag för USA.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-08 19:57

alltså hur oinformerad kan du vara och ändå debatera.

Var säljs lumia 900?

En kotte vet ju bättre den är ju tyst åtminstone.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-08 20:24

Istället för att kalla mig oinformerad får du väl presentera fakta som säger att jag har fel.

Jag antar att jag "vunnit" på resten av det vi diskuterat i alla fall eftersom det enda du slåss för nu är om en enda sketen modell av en Windows Phone är en succé eller inte.

kung midas

Fritt och bra...

2012-05-08 20:38

fantastiskt...

vi säger väl så då

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-07 23:43

> Även om du inte förstår varför eller
> håller med så är det jus så.


LOL! Vilket svammel.

TMB

Fritt och bra...

2012-05-08 07:35

fortsätt så

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-08 17:50

Behövs inte. Det räckte med att avfärda dig på samma sätt som du gjorde i meningen jag citerade.

TMB

Fritt och bra...

2012-05-05 19:02

Tyvärr. Du lever i självförnekelse i en riktigt stor livslögn...

Lilja09

Fritt och bra...

2012-05-06 00:55

+1

Jag har bytt nick

Fritt och bra...

2012-05-06 16:03

Det är du och Samsung:
Det enda ni kan är att härma och apa efter...

tva

Fritt och bra...

2012-05-05 19:02

-

Lilja09

Fritt och bra...

2012-05-06 11:16

Lite fånig diskussion som börjar kännas ganska tröttsam.

Fritt och öppet kan vara en fördel i vissa lägen och en nackdel i andra.

Stängt och kontrollerat kan vara en fördel i vissa lägen och en nackdel i andra.

Det går inte att hävda att den ena är bättre än det andra eller att det ena utesluter det andra.

GE ER!

Tjoflojt

Fritt och bra...

2012-05-07 17:15

sant det fria och öppna har en plats, men jag skulle inte kalla Linux för ett lyckat project. För lite focus. Men däremot finns det andra saker som varit lyckade, apache web server för att nämna en.

Så visst har det som är frit och öppet sin plats, frågan är bara när väljer man vad.

Och för att göra en snabb vatten skiljare, system med helhetslösningar ska vara prioritära. Däremot kan dessa mycket väl och gärna arbeta med/mot öppna och fria tjänster. Och då kanske du förstår varför jag väljer OSX över allt annat.

Jag får ett gediget system som beter sig konsekvent, samt väldigt få kompatibilitets problem. Samtidigt som det mesta bygger på verkliga öppna standarder, även om inte alltid helt fria.

Och med standarder menar jag standarder, inte öppensås företag standarder som inte har en oberoende standardiseringsorgan bakom sig.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-19 13:24

Linux finns i routrar, klockor, styrsystem för byggnader, robotar, servrar, leksaker, kylskåp, bilar, TV-apparater, mm. Det är för att utvecklarna av dessa enheter gjorde bedömningen att Linux är det bästa valet i deras fall. Linux finns nästan överallt. Om du inte anser att de lyckats med att skapa en bra generell kärna som kan användas i det mesta som kan köra kod, ja, då får det stå för dig.

Helhetssystem behöver inte alls vara proprietära, inte ens lite. Det räcker med någon som har en känsla för helhet som sätter ihop det och sköter det. Inga påtvingade begränsningar behövs.

Och vad exakt är det för standarder som OSX följer som ingen annan gör? Visserligen har de UNIX-certifiering. Men inte har de samma effektivitet när det gäller saker som ren nätverksprestanda, beräkningar (mer overhead), "troughput" för data, mm. Men professionella användare kanske inte bryr sig om prestanda...?

Natanael L

Fritt och bra...

2012-05-19 13:30

whooosch...

jo linux är utmärkt i kylskåp.

Juan_

Fritt och bra...

2012-05-19 15:21

Japp, pingviner älskar kyla. :)

Natanael L

Fritt och bra...

2012-05-06 23:57

Så mycket bättre med andra skitprodukter då, som kostar 3 ggr så mycket och är bajs-låsta :-) ??

Leifi Jansson

Dilbert?

2012-05-05 14:54

Är det denna produkt som Dilberts firma konstruerar månne?
(Tillverkningsland Albylien)

janos

Dilbert?

2012-05-05 15:38

Elbonien är det väl. Bara sett Albylien eller något liknande någon enstaka gång.

Vinkelberg

Dilbert?

2012-05-06 23:59

Näe den som de tillverkar har en fruktlogga på baksidan :-)

Leifi Jansson

Med Android Market...

2012-05-05 15:29

...menar ni väl Google Play?

Dammit

Med Android Market...

2012-05-05 16:13

Jupp. Men den skrevs på den tiden det fortfarande hette Android Market :).

Mvh,
Simon Arons

Simon Arons

Alltid lurar man någon

2012-05-05 21:15

Noterar att Google nära nog fullständigt skiter i användarupplevelsen och tillverkaren skiter helt fullständigt i sina kunder, gratis är gott sa Bill, gott sa Bull.

Alltid lurar man någon med denna plattan så det är bara att önska tillverkaren
lycka till, är man så korkad att man inte fattar att man får vad man betalar för så förtjänar man inte bättre. Men så är nog fandroids antagligen mer lättlurade än genomsnittet annars hade plattan aldrig tillverkats :)

Prontor

Alltid lurar man någon

2012-05-05 22:47

Google är oskyldiga denna gång, eller missar jag något?

Även du kan trycka in Android i din brödrost och sälja din "produkt"!

Jämför marknaden med NASar, finns många som har sålt usla lösningar, men går man efter pris så lurar man sig själv...

minimini

Alltid lurar man någon

2012-05-06 00:18

Egentligen borde väl Google förbjuda denna produkt använda Android i alla former, förutom Google, då den svärtar ner hela droidmarknaden...

Alltså bad business för all andra aktörer..Play

Alliansen

Alltid lurar man någon

2012-05-06 19:01

Gissa varför de inte får använda Market/Play.

redep

Alltid lurar man någon

2012-05-07 11:15

För att dom har valt att inte betala licensavgifter till Google.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alltid lurar man någon

2012-05-06 15:31

Du börjar låta som en hater Prontor.

På vilket vis är Google inblandat i den här produkten?

Det är fritt fram för vem som helst att kompilera en egen och lägga in i sin egen produkt.
Google har öht inget alls med den här produkten att göra.
Lite som att du skulle gnälla på Linus Torvald för att Dell säljer undermålig hårdvara med Ubuntu installerat.

Jag har inget emot att du dissar varken Google eller någon annan när det finns skäl till det men i det här fallet är du fel ute.

I många fall är vi rörande överens när det gäller Googles tillkommakortanden och då har du bäring för din kritik.

Nu verkar du bara som ett troll och det vill du väl inte?

Peace :-)

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Alltid lurar man någon

2012-05-06 21:35

Tror mitt inlägg misstolkas lite.
Om man låter vem som helst använda hur som helst så måste man säga att Google (jag skrev nära nog) skiter i användarupplevelsen, det är baksidan på myntet. Har aldrig påstått i att Google är ansvarig för produkten, men resultatet kan bli som i det här fallet en riktigt sunkigt produkt som kör Google OS.

Paradoxalt nog gör ju faktiskt Google skillnad på företag och företag. Så egentligen är det en väldigt dubbelmoral av Google och anhängare av fritt och öppet. Ytterligare salt på såret när det gäller android är att det även om det "öppet" så bestämmer tillverkare av hårdvara om man som kund kan uppgradera till senaste OS, snacka om inlåsning.


Google has not only decided to keep the Android Honeycomb source code closed for the foreseeable future, preventing all but a few select partners from using the latest version of its mobile OS, it has also clamped down even harder on those select partners, telling them they can't make changes to the platform or form partnerships of their own without the approval of head Android man Andy Rubin, according to a report citing close to a dozen executives with knowledge of the situation.
Källa The Register

Prontor

Alltid lurar man någon

2012-05-06 23:36

Google tillhandahåller ett basic os och det är upp till varje tillverkare att skapa den användarupplevelsen de vill att deras produkter skall ha.
Vet inte om Google skiter i användarupplevelsen eller om de tycker att det är upp till användarna och tillverkarna att komma överens om vad som blir bäst slutresultat.
Oavsett så har Google lika mycket att säga till om i t.ex Samsungs lurar som vad Linus Torval har att säga till om Dells datorer med Ubuntu.
Det förfaringssättet har ju fungerat bra så här långt när det gäller PC och borde väl fungera lika bra med moderna pda-lurar.

"Paradoxalt nog gör ju faktiskt Google skillnad på företag och företag."
De borde förstås ha varenda liten kinestillverkare som most valued istället för att bara ha de stora som har påverkan på hur SOC'en designas.
Du gnäller på fragmenteringen igen och gnäller när de försöker styra upp det.

"Ytterligare salt på såret när det gäller android är att det även om det "öppet" så bestämmer tillverkare av hårdvara om man som kund kan uppgradera till senaste OS, snacka om inlåsning. "
Fortfarande inget Google kan styra över.
Linus kan knappas gå in och tvinga Dell att släppa uppgraderingar till senaste Linux kernel för att ta ett exempel.
Nu skickar ju bla Samsung prototyper till gänget bakom Cyanogen så de skall kunna skriva en kernel i tid.
Det är en bra början tycker jag.
Det är en helt ny marknad och det tar lite tid för den att mogna.
Och det borde du fatta.


Gammal länk (över ett år) och anledningen var att tillverkarna skulle gå direkt till Android 4 eftersom Andoid 3 inte var tillräckligt bra.
Android 2 och 3 hade dåligt med standard api. Därför skrev tillverkarna egna vilket gjorde att de grävde så djupt i källkoden att det blev svårt att göra uppdateringar.
Källkoden till 4an finns att hämta.
Förhoppningsvis så kommer det ut uppdateringar snabbare nu och förhoppningsvis ligger drivrutiner inte längre insnurrat i kernel så att Cyanogen kan isolera dessa och lägga dem till sin kernel.

Du tycker det är fel när de försöker undvika fragmentering och du tycker illa om att det blev fragmenterat i början och du tycker illa om när de försöker lösa fragmenteringen.

Hur f*n skall du ha det?

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Alltid lurar man någon

2012-05-07 08:42

j*la idg. skrev ett långt svar och fick sedan
"Internt serverproblem

(500 Internal Error)"

orkar inte skriva om, sorry.

Helt kort, för mig är användarupplevelsen det viktigaste. Jag tror att företag som både bygger hård och mjukvara har en större chans att skapa riktigt bra produkter.

Prontor

Alltid lurar man någon

2012-05-07 09:44

Det kan jag hålla med om.
Problemet är att inga företag så här långt har gjort ett allvarligt försök.

Iphone och Apples ekosysten hade kunnat vara det bästa alternativet om inte SJ totallåst det.
Jag trodde allvarligt inte att folk skulle vara så villiga att ge sin frihet i utbyte mot upplevelsen.
En liten ruta att som i Android installera vad man ville.
Lägga en mp3 som ringsignal enkelt.
Simpel filöverföring.
Att även förutom sina egna ibland geniala saker även stödja standarder.

Hade Iphone varit så hade Android aldrig kommit in på marknaden.
Men i jakt på vinstmaximering valde Apple att låsa in sina kunder.

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Alltid lurar man någon

2012-05-07 11:17

Men alla tycker inte att det är enklare att föra över filer manuellt än att lägga det i ett program som sköter överföring och sortering automatiskt utan inblandning från användaren.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alltid lurar man någon

2012-05-07 12:22

OK, dagens dumma fråga (jag har varken iOS eller Android):

Varför måste ett överföringprogram 'sortera'? Finns inte den funktionen i filsystemet? (alt i apparna på enheten)

VidfamneOriginalet

Alltid lurar man någon

2012-05-07 14:18

Det är antagligen dessa enheters regler som överföringsprogrammen använder. På Android har jag dock inte sett någon sådan funktion.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Alltid lurar man någon

2012-05-19 13:49

På Android kan man välja.

Natanael L

Men...

2012-05-06 11:38

..personligen har jag bara plattan på soffbordet för att kolla tv-tablån och vädret så för mig skulle den säkert duga bra. Det är inte alla som behöver en dyr-pad.

Men det är givetvis bättre att chansa lite och handla direkt från kina, t ex från pandawill, och få en modernare platta för drygt halva priset med ics, ips-skärm och snabbare processor.

Janne Långben

Men...

2012-05-06 17:38

Skall du upp i dual core, tegera, ips och 3g är du väl uppe i en 1500 om du vill ha upplösning på mer än 600*800.

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Saknar apple logga

2012-05-06 15:24

Uppenbarligen är de att den saknar apple logga som är problemet eftersom de finns åtskilliga surfplattor med samma specifikation utan androidmarket (eller google play) som fått toppbetyg, och gemensamt för dessa är att de har haft apple logga.

Sväde

Saknar apple logga

2012-05-06 20:01

Saknar apple logga

2012-05-06 20:11

Hehe, det brukar vara jag som läser dåligt, men inte den här gången...

"utan android market/play"... titta de fanns en. ziio, och den fick 3:a i betyg.

Sväde

Saknar apple logga

2012-05-06 22:02

http://www.theandroidsoul.com/download-google-play-apk-3-5-16/

Att det inte kommer med från start verkar vara ett oöverstigligt hinder för många.

Nu är det ju en androidplatta och du kan troligtvis installera Play själv med hjälp av länken.
Lite som att gnälla på Windows att vissa program inte är förinstallerade.

Hur svårt kan det vara?

Anledningen till att många tillverkare inte skeppar sina androidenheter är att de antingen:
a. Inte vill betala till Google.
b. Enheten uppfyller inte allt i kravspecen Google har för att låta en tillverkare installera Googlepaketet.
c. De vill låta användarna välja själva.

"Och det går inte att installera dem utan att trixa och säkerligen bryta mot något avtal."

Vilka avtal?
Är det bara FUD eller ligger det någon som helst sanning bakom att någon tillverkare försöker hindra sina användare att installera vilka appar de vill från vilken källa de vill?

Google har iaf inga hinder för att folk ansluter till play med appar om de följer specarna.
Däremot brukar de ställa krav och vilja ha betalt av tillverkare som lägger in det.
Hur trixigt är det att gå till en webbsida och hämta en apk man installerar?
Tycker du det är lika jobbigt att med datorn gå till Libre Office och hämta en installationsfil?


Då tycker jag Android har ett större problem med skiten tillverkarna och ibland operatörerna lägger in som inte går att avinstallera med annat än att man blåser enheten med Cyanogen.
Det är något ni borde plocka i minuskontot.

I min lur har jag förutom totalt onödiga Googleappar, twitter, fejan och flicker förinstallerat som tar en massa onödig plats.

Dessutom fick jag inget svar senast vi diskuterade så jag tar frågan igen:

http://www.idg.se/2.1085/1.409168/smartare-roststyrning-till-androidmobiler
Kolla på och berätta om inte du med tycker det är lite omotiverat Apple i den artiklen.

Jag vet att det inte är du som skrivit just den. Är bara nyfiken på vad du tycker om hur mycket Apple bör nämnas i en artikel.
Är det lagomt med Apple eller är det för lite Apple.
Hade Jenselius som fö privat har varenda Appleprodukt Apple saluför kunnat nämna Apple några fler ggr utan att det blivit omotiverat och konstigt?

Vad tror ni andra? Kommer Simon att svara den här gången?
Tycker ni att Apple borde nämnts fler ggr?
Kanske borde det varit ett bildspel med hela Apples iPrylutbud i en artikel om röststyrning till Android?

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Saknar apple logga

2012-05-06 22:13

Hej Anakin-S,

Jag måste någonstans ge dig en eloge för att du orkar lägga ner så mycket energi på att klaga på att Apple nämns för mycket. Men jag kan absolut svara dig:

Nej. Jag tycker inte det är för mycket Apple. Det pratas om produkten Siri och SDK:t till Trulyhandsfree Voice Control 2.0. Man visar vad Siri är med bilder för att illustrera för de som inte känner till det. Sen länkar man till en video med detta som alltså ännu inte är en färdig produkt. Det är PC För Allas läsare och jag tycker den är utan tvekan godkänd.

Och angående surfplattorna: nej, det är inte okej att skeppa en produkt och förvänta sig att slutkonsumenterna ska kunna mecka och ta reda på hur man får in Google Play.

Dels är det för svårt för en hel del användare. Dels är det inte alls säkert att det är tillåtet eftersom Google Play-apk:n som sådan säkerligen inte får spridas hursomhelst (jämför t ex när Cyanogen fick sluta ha med GAPPS eftersom de innehöll proprietär kod). Men visst, jag har inget avtal att hänvisa till. Jag tror bara att det inte är säkert att man får installera Google Play-apk:n på valfri surfplatta.

Den här plattan sög. En av anledningarna var att Google Play inte fanns. Men det fanns mycket annat. Om du vill bilda dig en egen uppfattning och skriva en kompletterande recension kan jag se om Viewsonic vill ställa upp med ett testexemplar igen så skulle du kunna få testa och skriva en recension om vad du tycker. Men jag är inte säker på att Viewsonic är så pigga på det. Men låt mig veta så återkommer jag.

Saknar apple logga

2012-05-07 00:06

Bra svarat.
Då vet vi vad du tycker.Att plattan ändå suger är en helt annan sak.
Jag säger inte mot där.
Mycket möjligt att det är en undermålig produkt trots fördelen med att den saknar allt skit som brukar vara förinstallerat och som inte brukar gå att aninstallera.

Skall inte gå i polemik här om google plays apk och hur den får skeppas även fast jag inte nämnde just Googles egen.

Men det märks väl hur färgad du är av att Apples iPrylar leverar en komplett upplevelse medan olika tillverkare levererar antingen en komplett upplevelse, halvkompett upplevelse eller en rätt naken sak där man kan bestämma själv. Alla baserade på Android.
Det kan vara bra med en totalupplevelse om den passar, för en del.
Andra vill bestämma själva precis som vi gjort på vår dator så här långt.

För oss som ser vår telefon och andra gadgets som små PC man kan ringa från är det jäkligt skönt att kunna slippa allt googlejox som med den här plattan.
Fler plattor borde säljas "nakna" och man får installera det man vill ha självprecis sim på datorn imo.
Sett i det perspektivet är IOS och WP rena skiten.

Det jäkligaste är att både MS och Apple håller på att nagga den friheten i kanten även på våra datorer.

Och ni på tidningarna verkar inte bry er att vi bli mer och mer inlåsta så länge prylen är minsta lilla kul.
Det känns inte som ni riktigt står på oss konsumenters sida i det här begynnande kriget sorgligt nog.

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Saknar apple logga

2012-05-07 07:25

Ge dig nu Anakin.
1. En recension som någon gör på en sak, de må vara datorer, skivor, målningar är aldrig objektiv. Den speglar ju vad just den recensenten tycker. Inget annat. Sen får man lära sig att sovra i den informationen genom att läsa vad den tycker och vad man själv tycker.
2. Om den skulle vara fullständigt objektiv så skulle den ju bli menlös. Det skulle ju bara kunna kallas notis. "Viewsonic har släppt en ny surfplatta Viewpad 10E" och kanske specarna rakt av från instruktionsboken. Sen kan man ju knappt skriva mer för då börjar man ju tycka och bli subjektiv.
3. Jag skulle vilja läsa en objektiv recension av dig om, låt säga, senaste iPad. Nej, du kan inte skriva nåt om inlåsning för det är dina tankar, många andra älskar det du påstår är inlåsning. Nej, du kan inte klaga på att det bara finns ett ställe att köpa sakerna på, för det är många som tycker det är skönt att hitta det på ett ställe. Och så vidare… För det är väl inte så att det är du som bestämmer vad som är bra eller dåligt. Det skulle jag ju kalla inlåsning.
4. Jag läste igenom artikeln flera gånger men kunde inte hitta en enda syftning mot nån av Apples saker. Den enda som nämner det är du i dina bittra inlägg. Jag skummade igenom kommentarerna också eftersom den som skrev artikeln var in och besvarade saker. Inte heller där kunde jag hitta nåt med hänvisning till Apple. Det är bara du som skriver nåt om Apple. (En liten rättelse bara det heter iOS inte IOS, det är nåt annat)
5. Du har börjat skriva mer och mer om att alla är köpta av Apple. Jag kan förstå om du tycker att MacWorld skriver mycket om Apple men det är ju också en tidning som har sitt levebröd på att folk som är intresserade av Apples saker köper tidningen. Nu har du börjat slå på alla tidningar inom IDG. Vore jag dig skulle jag kanske överväga att sluta läsa deras alster över huvud taget. Du vet ju ändå att dom är köpta, som du säger. Gör hellre då som Giddorah, starta en blogg där sanningen (enligt dig) kommer fram. Jag lovar att du inte behöver bekymra dig om att vara objektiv. Det är dina, bara dina, tankar som får stå där. Öppna sen aldrig nåt kommentatorsfält i den bloggen så får du ju stå absolut oemotsagd. För om du har ett kommentatorsfält så kommer det ju att dra till sig människor som inte tycker som dig.
6. Ha en bra fortsättning på dagen.

Klatt

Comments powered by Disqus

M3

Multikopter-SM

Här är svenskarna som slåss om titeln "Bästa multikopterpilot"


M3

Sony Xperia Z3+

Sony lanserar vattentäta Xperia Z4 under namnet Xperia Z3+


M3

Blackberry

"Microsoft vill lägga vantarna på Blackberry"


Lajka.se

Delta Airlines nya säkerhetsvideo består av memes

Flygbolagets säkerhetsvideo fullproppad av internet-memes


M3

razer nabu x

Razer Nabu X: Billigt träningsarmband (men vi har bättre förslag)


M3

mobil tillbehör kamera

9 roliga prylar för dig som plåtar med mobilen


IDG.se

Tesla

Här är Boschs självkörande Tesla Model S

Webbredaktör Andreas Thors | Chefredaktör och ansvarig utgivare: Mikael Lindkvist
Redaktionen | Press | M3 på Google+ | Om cookies, personuppgifter & copyright
Besöksadress: Karlbergsv. 77 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00 Karta | Copyright © 1996- International Data Group

Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng