Samsung är uppenbarligen redo för att börja massproducera sin oled-tv som företaget visade upp i prototypform på CES 2012. Företaget har nämligen visat upp en färdig massproduktionsvariant på Samsung Premium TV Showcase i Korea.

Designmässigt ser tv:n fortfarande ganska anonym ut, men det intressanta är att vi också får veta mer om funktionerna från Samsung Tomorrow, företagets produktblogg. Tv:n kommer innehålla samma röststyrningsfunktioner som vi sett i de senaste toppmodellerna, Smart Interaction, såväl som Smart Content och Smart Evolution som gör att du kan uppgradera tv:ns prestanda.

En av de mer spektakulära nyheterna är dock Smart Dual View. Funktionen liknar LG:s Dual Play, fast för tv-program istället. Med 3d-glasögonen som följer med kan två personer se på två olika tv-program samtidigt, med ljudet strömmat till hörlurar inbyggda i glasögonen.

Varför man skulle vilja göra det vet vi inte, men du slipper ju åtminstone bråka om tv-kontrollen en fredagkväll. Å andra sidan är frågan om du är beredd att betala 9 000 dollar (omkring 65 000 kronor) för kalaset till att börja med, då Associated Press rapporterar att det är så mycket pengar Samsung ES9500 kommer kosta när den släpps under andra halvan av året.


Samsungs prototyp av ES9500 från CES 2012.