Samsung NP700G7A: Toppkvalitet och smart turbo
Det tog ett tag för Samsung att komma igång med sina designade speldatorer, men när de väl började pytsas ut på marknaden var de riktigt övertygande. Den här 17-tummaren levererar goda prestanda, utmärkt 3d-funktion och god kvalitet till ett överkomligt pris. Designen är stilren i mörkgrått och svart, med snygga mediekontroller framför ett hög-klassigt tangentbord och en mix av borstad plåt och pianolacksplast i chassit.

Hårdvaran är snäppet blygsammare än i Dell Alienware. En något långsammare Intel Core I7-processor och AMD Radeon-grafik som inte riktigt når samma höga beräk-ningskraft som Geforce-kortet. Datorn uppges ha flash-baserad cache till hårddiskarna, men den är inte lika snabb som de andra två i testet. Hårddiskarna är två till antalet och på 750 gigabyte styck, vilket gör lagringskapaciteten störst i startfältet. Diskarna är fort-farande relativt snabba.
Samsung har fyra förinställda prestandalägen för datorn.

Strömsparläge, kontorsjobb, balanserat och full fart. I stället för att behöva gå in och böka i menyer för att byta läge har du en ratt på sidan av datorn där du kan växla snabbt och smidigt. I maxläget (tänkt för spel) byter datorn bakgrundsbild och muspekare, och du får en guide som hjälper till att maximera spelupplevelsen. Den varnar till exempel för program som kan störa när spelandet är igång.

Samsung skryter med att bildskärmen ska vara extremt ljusstark och uppger själva att den ska klara av 400 nit. Det lyckas vi inte få den att komma upp i hur vi än försöker, utan landar på strax under 300 med inställningarna på max. Det gör inte så mycket ef-tersom det fortfarande är mycket bra även i 3d-sammanhang, och att spela eller se på film i dagsljus inomhus går utmärkt.


Lätta. Samsungs 3d-brillor är bekväma och synkar perfekt.

3d-tekniken är Samsung 3D PC tillsammans med programmet Tridef 3D. Glasögonen är extremt lätta och smidiga, möjligen lite för små för vissa användare. Du får med ett extra skydd mot infallande ljus som kan monteras på dem. Skärmen och glasögonen synkar perfekt och vi får inga problem med flimmer eller bildläckage.

Programmet hör till de bättre för 3d-hantering. Enkelt, med alla funktioner väl samla-de, från mediespelare till bildgalleri. Här finns bra stöd för nya speltitlar och dessutom en riktigt bra funktion för att automatiskt 3d-konvertera dvd-filmer. Resultatet blir inte perfekt, men ofta förvånansvärt övertygande. Tridef konverterar också en mängd andra saker till 3d, som till exempel Google Earth.

+
Goda prestanda
Smart 3d-system
God ergonomi

-
Tjock och klumpig

=
Design och bra prestanda är en väldigt bra kombination som gör att Samsung NP700G7A är den bästa bärbara datorn med 3d nu.

BETYG
Form/design: 9
Prestanda: 8
Batteritid: 6
Funktioner: 8
Prisvärde: 7


Totalt: 9