En värld av Boxee Boxanvändare fick ta emot det tunga beskedet idag att företaget inte längre tänker fortsätta tillverka eller uppdatera mediespelaren för entusiaster. Boxee släpper de dåliga nyheterna i samband med att företaget utannonserar sin nya box, Boxee TV. Men med tanke på att den enbart ska släppas inom USA så finns det inte mycket tröst för de som precis har köpt en Box.

Boxee Box kommer inte sluta fungera, men det enda som återstår är en sista stor uppdatering för Flashspelaren samt för att fixa ett par buggar, sedan går mediespelaren in i "maintenance mode", enbart underhåll.

Istället satsar Boxee på nya lådan TV. Den läckte redan förra veckan, men nu har vi alltså detaljerna från den officiella källan. Den nya mediespelaren har mycket riktigt ett fokus på att ta emot tv-sändningar i hd. Den har två tuners för att kunna spela in program samtidigt som du tittar på ett annat och kommer med inspelningsfunktion.

Inspelningen är Boxee TV:s mest nyskapande funktion, då det du spelar in sparas i molntjänsten No Limits DVR. Det behövs ingen lokal hårddisk, utan allt material samlas på Boxees servrar och så länge du har tillgång till internet kan du också komma åt ditt material.

Den här funktionen kommer enbart finnas i åtta storstäder i USA till en början, och som sagt släpps Boxee TV enbart för den amerikanska marknaden. Prislappen hamnar på 99 dollar.

Boxee TV kommer också ha stöd för olika appar, som Netflix, Youtube och Vudu.

I ett blogginlägg på sajten har Boxee gått ut med ett tack till alla de som har stöttat Boxee Box sedan lanseringen 2010. Kommentarfältet speglar dock ett stort missnöje bland de kunder som bor utanför USA och således sitter fast med en mediespelare som inte längre prioriteras av skaparna.