Om du var orolig över att aldrig få återstifta bekantskap med den värld som filmerna i Star Wars-serien har byggt upp kommer dagens stora nyhet att lugna dig. Disney ska nämligen köpa Lucasfilm, detta efter att båda parter har kommit överens. George Lucas blir i och med affären 4,05 miljarder dollar rikare och vi i publiken kan se fram emot tre nya episoder i den legendariska rymdsagan.

Disney avslöjade nämligen att företaget redan nu har planer på att börja spela in Episod 7 som ska få biopremiär 2015. Därefter ska Episod 8 och 9 få premiär 2017 respektive 2019 om allt går enligt planerna.

Rättigheterna till Indiana Jones och specialeffektsavdelningen Industrial Light & Magic följer också med i köpet. Dessa påverkas dock inte nämnvärt i nuläget.

Disney uttalade sig också om att utforska konceptet med Star Wars som tv-serie, vilket skulle platsa i deras tv-kanal Disney XD. Planerna för ytterligare tre delar i huvudsagan ska tydligen ha funnits sedan tidigare, och Disney köper således även förberedande arbete och idéer som Lucasfilms har jobbat med.

Star Wars har ju även figurerat ett otal gånger som tv-spel. Disney nämnde sina planer på att eventuellt utveckla spel för sociala nätverk och mobiltelefoner med Star Wars-tema (hej Angry Birds: Star Wars) men ingenting för konsoler som Xbox 360 eller Playstation 3. Det är dock troligt att företaget licensierar rätten att utveckla konsolspel som kretsar kring Star Wars.

Vad tycker ni? Är Star Warsfilmerna på väg ner i ett Sarlacchål eller kommer kraften att vara med deras nya ägare?


Bild: Michael Winston Rosa / Shutterstock.com