Det är inte alltför ofta jag går på bortabio men när Modig gick upp tog vi oss iväg hela familjen. Nästan 500 spänn gick biljetterna på då det bara fanns platser kvar på 3d-visningen (barnen föredrar 2d). Sedan ytterligare ett par hundra i popcornmenyer och räknar jag in parkering och bensinpengar blev det närmare en tusenlapp som gick den kvällen. Var det då värt pengarna?

Trots det höga priset tvingas vi se på reklam innan filmen, vilket i sig känns ganska underligt med mina hemmabioreferenser då jag sällan hyr fysiska skivor längre. Värre var dock att vi råkade hamna bakom en annan familj där genomsnittslängden måste varit 1,80 och efter att ha flyttat om oss optimalt för våra barns skull och laddat upp med jackor och annat på sitsen såg jag och frugan kanske två tredjedelar av filmduken. Popcornhinken fick vi antingen ha i knät (tillsammans med jackorna) eller på golvet.

Som du kanske förstår är jag inte speciellt förtjust i att gå på bio, just för att det är för dyrt och för dåligt anpassat för oss som besökare. Varför inte ett skåp utanför biografen där man kan låsa in kläder och väskor? Kanske ett litet utfällbart bort framför biofåtöljen? Och gärna några graders brantare lutning i salongen så att alla kan se filmen, de flesta salonger idag är ju nästan helt plana. Och om jag tvingas att se reklam 10-15 minuter innan filmen borde väl det också återspeglas på prislappen?

Nu var jag dessutom riktigt sliten när vi såg filmen så jag somnade halvvägs in i handlingen. Blir med andra ord att köpa eller hyra (online) Modig ändå när den dyker upp så småningom. Den här gången gick jag verkligen på branschens koncept…

+
Headweb på Xbox 360 och Boxee
Dexter har börjat igen!

-
Små svettiga biosalonger med svampiga sittplatser
Fysiska skivor