Efter att ha testat mängder av olika högtalare de senaste åren konstaterar vi att det finns gott om välljudande produkter därute. Men det är inte alla som är lika välklädda som Samsungs senaste dockningshögtalare. Ju mer vi tittar på den desto mer inser vi att utseendet faktiskt visst spelar roll.Noggrant lackjobb
Samsung trycker ganska hårt på vilket jobb företaget lagt ner på formgivning och finish, bland annat berättas det om de åtta lager lack som använts under produktionen. Utan att överdriva kan vi konstatera att resultatet blev riktigt bra - byggkvaliteten överstiger det mesta vi sett i den här genren. Designen är visserligen relativt sparsmakad med sina enkla linjer, men det finns något mycket tilltalande över det hela. När vi väl placerat den på stereobänken upptäcker vi att det var just en Samsung DA-E750 som saknades för att göra det visuella intrycket perfekt.

Så hur ser den ut? Vårt testexemplar är klätt i ett snyggt fodral i körsbärsträ, men det går också att få högtalaren i svart pianolack. Fronten visar stolt upp högtalarna utan galler, och på ovansidan lyser två elektronrör i en läcker orange nyans under en glaskupa. Där finns också ett slags fyrvägskontroll för att styra högtalarens funktioner, och ett teckenfönster som visar vilken funktion som är aktiv. Det är snyggt, till och med mycket snyggt. Men vi saknar en display på fronten.


Sida 1 / 3

Innehållsförteckning