Det här som skulle bli så vansinnigt jävla bra. Det här som skulle göra att man har ett lagligt och smidigt alternativ när man vill följa de senaste serierna utan fördröjning. Det här som skulle innebära att hela sättet med tv-tittande skulle revolutioneras eftersom serier skulle vara åtkomliga här i lilla Sverige bara timmar efter att de sändes i väst.

Och så blev det så fel.

Först kan jag ge er ett par företagsekonomiskt viktiga lektioner. Eller, det är egentligen bara en lektion. Eller egentligen bara något så särdeles självklart att det gör ont i mig att ni inte har förstått det här:

Gör det lättåtkomligt för era kunder.

För att få ta del av HBO Nordic krävs det att man tecknar sig för ett abonnemang som sträcker sig över 12 månader. Er kanske mest påtagliga konkurrent – Netflix – har ingen bindningstid. Självklart, självklart, skrämmer det här bort folk som kanske inte vill teckna sig så länge för något de inte vet om de vill fortsätta använda. Jag menar, visst har ni ett varumärke som formligen dryper av kvalitet. Men vi har ju ingen aning om hur er tjänst kommer fungera här. Den kanske suger. Varför ska vi då prompt teckna oss för 12 månader? Vi kanske tröttnar efter två. Eller fyra. Ja, jag vet att man kan säga upp tjänsten inom tre månader efter teckningen, men vad händer om jag tröttnar på er efter fyra månader?

Er kanske mest påtagliga konkurrent – Netflix – har gett oss alla ett par månader gratis, året ut. Sen kostar det 79 kr per månad. Ingen bindningstid. Inget krångel.

Men, tänker ni, det kommer inte att hända att någon vill sluta använda sig av HBO Nordic. Okej. Det må så vara. Så jag tänkte ge det en chans. Jag registrerar mig när jag nu äntligen har fått access. Och jag tänker att jag måste ju åtminstone ha HBO på min surfplatta och på min telefon eftersom jag inte har någon tv med det inbyggt. Men se här kommer då samma lektion i företagsekonomi när det gäller att få och underhålla en bra relation med sina kunder:

Gör det lättåtkomligt för era kunder. Gör det enkelt.

Jag kan inte installera appen på vare sig min surfplatta eller telefon. Varför? För att jag har som så många andra Androidanvändare rootat den. Har majoriteten av användarna rootade telefoner? Nej. Bryr jag mig? Nej. Klarar er mest påtagliga konkurrent – Netflix – av att leverera appar som fungerar på varenda liten plattform jag har provat oavsett rootning eller annat? Ja. Ja!

Vet ni vad? Jag kan inte använda er tjänst. Jag tänker inte vara bunden till att sitta vid datorn och titta på serier och filmer. Och jag tänker inte låta er påverka mitt val av telefon eller hur jag hanterar mina telefoner och surfplattor. Ni vill inte bara att jag ska binda upp mig för 12 månader, utan kräver också att jag inte har en rootad telefon för att kunna använda er tjänst över huvud taget.

Och det gör inte er mest påtagliga konkurrent – Netflix.

Tyvärr, HBO Nordic. Det här som skulle bli så vansinnigt jävla bra blev bara skit. Tyvärr. Jag får fortsätta att se Game of Thrones på andra sätt, men ger ni mig ett pg-/bg-konto lovar jag att sätta över 79 kr i månaden för det. Utan bindningstid dock.