Netflix kontrakt med, bland annat, MGM, Universal och Warner Bros har gått ut. Detta betyder att en större mängd filmer och serier försvinner från tjänsten. De serier och filmer som kommer att försvinna är alla 15 säsonger av South Park, en rad klassiska filmer och tidiga James Bond-filmer.

Netflix säger att företagets tankar kring tjänsten är att den ska vara dynamisk och flexibel, och inte bara vara ett bibliotek för en massa gamla filmer. Talesmän från Netflix berättar också att även om de tar bort 1794 titlar från tjänsten så kommer det att dyka upp 500 nya titlar till vod-tjänsten i början av maj.

Detta påverkar dock inte svenska Netflix-tjänsten då den inte har samma distributörer som den amerikanska versionen. Men för er som känner suget efter ett South Park-maraton så är detta lite tråkiga nyheter.

För övrigt bör ni hålla ögonen öppna efter den Netflix-exklusiva fortsättningen av den omåttligt populära serien Arrested Development vars fjärde säsong kommer att släppas i sin helhet den 26 maj.
Hela listan av titlar som försvinner från Netflix under maj månad kan ni hitta här: InstantWatcher