Vad är det som egentligen du ska titta på när det kommer till trådlösa högtalare? Ska du sikta på en modell som är liten, portabel och smidig att ha i jackfickan, eller är du inne på en bjässe som kommer att vara festens mittpunkt? Oavsett om planen är att festa järnet eller ha med lite stämningsmusik till fjällvandringen kan det vara knepigt att hitta rätt i djungeln av högtalare. Bluetoothtekniken har utvecklats och vi kan äntligen lyssna på hi-fi-kvalitet via blåtand tack vare apt-x, och musik via Airplay/dlna håller också väldigt hög klass.

Missa inte: Test av in-ear-hörlurar

Vi har tagit en titt på några av de hetaste högtalarna på marknaden just nu och testat dem för att se vilka som är värda att köpa och vilka som inte håller måttet.

Testade modeller: 
JBL Authentics L16
Bose Soundlink III
Bose Soundlink Mini
Jabra Solemate Max
Jabra Solemate
Libratone Loop
Libratone Live
Sony SRS-X7
Sony SRS-X5
Jawbone Big Jambox
Jawbone Mini Jambox
Beats Pill XL
Marshall Stanmore
Harman Kardon Esquire
JBL Pulse
Philips Shoqbox XL
Philips M1X-DJ
Philips BR-1X
Harman Kardon Aura
JBL Voyager
Harman Kardon Onyx

Bästa köp:
marshall stanmore

Marshall Stanmore: Riktig retro
Marshall är riktiga veteraner när det kommer till ljud. Sedan urminnes tider har företaget byggt förstärkare som levererat riktigt kraftfullt och varmt ljud. Förra året äntrade företaget högtalarmarknaden med Hanwell som är en massiv enhet med endast en aux-ingång. Stanmore är en mindre version av Hanwell med betydligt fler ingångar än föregångaren. Bortsett från aux-ingången så kan du koppla telefonen till högtalaren via bluetooth.

Stanmore har samma design som företagets förstärkare. Framsidan är prydd av Marshalls logga i blänkande bokstäver. På toppen av högtalaren sitter det ett gäng reglage för att styra volym och nivå på bas och diskant. Till höger om reglagen sitter powerknappen. Det är ytterst tillfredsställande att flippa strömbrytaren, vrida upp reglagen och lyssna på Bohemian Rhapsody.

Med två diskanthögtalare och en femtumsbas kan Stanmore skicka ut ett ljud med effekten 80W. Ljudet är lika kraftfullt som det är livligt. Känner du att antingen basen eller diskanten är för intensiv är det bara att vrida på något av reglagen för att hitta det perfekta ljudet.


+ Riktiga reglage!
+ Sjukt snygg

- Priset

=
Är det några som vet hur man gör en högtalare så är det Marshall. Stanmore är en riktigt stabil enhet som inte bara levererar ett ordentligt ljud, utan också en ordentlig helhetsupplevelse med rediga reglage.
 

Marshall Stanmore
Tillverkare
: Marshall
Pris: 3 500 kr
Betyg: 9

Bästa produkt: 
harman kardon onyx

Harman Kardon Onyx: Svarta faran
Med Onyx har Harman Kardon verkligen lagt manken till. Ett ordentligt ljud i en riktigt vacker högtalare. Fyra aktiva högtalare och en bas gör att ljudet fyller rummet med förstklassigt ljud.

Själva enheten ser ut som ett flygande tefat med ett stycke handtag i rostfritt stål. Bygget är riktigt stabilt och den smälter in i omgivningen oavsett om den står på fönsterkarmen eller på avlastningsbordet. På toppkanten av högtalaren sitter samtliga kontroller du behöver. Touchknappar lyser upp när du trycker fingret på någon av dem och vill du höja volymen drar du med fingret över kanten och sedan ser du hur ledlamporna indikerar att volymen har höjts.

Onyx är helt trådlös. Du kan koppla upp den till ditt nätverk och spela upp musik via Airplay eller dlna utan några större svårigheter. Onyx stödjer givetvis bluetooth och för att underlätta koppling till enheten sitter det en nfc-tag på högtalarens baksida. Vill du ställa ut högtalaren på uteplatsen, eller någon annan stans där det inte finns något eluttag så är detta inget problem. Du kan spela musik med högtalaren i upp till 5 timmar via bluetooth och 8 om du kör med auxkabel. Batteritiden är inte på topp, men du får ett riktigt massivt ljud i 5 timmar i alla fall.


+ Designen
+ Ljudkvaliteten

- Batteritiden

=
Onyx från Harman Kardon är verkligen inte bara en riktigt snygg högtalare. Ljudet är också vansinnigt bra. Om du är ute efter en riktigt bra, snygg och ljudlig högtalare och har möjlighet att öppna plånboken ordentligt så är Harman Kardon Onyx verkligen helt rätt val.
 

Harman Kardon Onyx
Tillverkare: Harman Kardon
Pris: 4 400 kr
Betyg: 9

Harman Kardon Onyx

Bästa pris just nu: 3990 kr