Med finesser som ljudinspelning via ett sd-kort i realtid, usb-utgång, nfc och möjligheten att styra kameran trådlöst med hjälp av en wifi-uppkopplad mobiltelefon är det uppenbart att Logmars Super 8-kamera inte är något hafsverk. All denna nya teknik möter 70-talets kanske mest populära filmformat, Super 8, för att skapa en väldigt intressant produkt.

Logmar började som ett initiativ från två danskar, en far och en son. De var inte intresserade av att producera en digital filmkamera eftersom en nischad bransch är långt mer givande. Och det är inte svårt att förstå vad de menar eftersom Logmars Super 8-kamera integrerar moderna funktioner som ingen annan kamera av samma typ tidigare haft.

Att Logmar är en nischad produkt innebär också att prislappen skjuter i höjden. Den amerikanska distributören Pro 8mm säljer sina 20 första exemplar för 3 500 dollar styck. När de är sålda hoppar kostnaden upp till 5 000 dollar. Du kan själv undersöka möjligheterna för att lägga beslag på en Logmar Super 8 via företagets egna hemsida som du hittar i länken till höger.