Samsung Level Over är ett par rejäla lurar. Plastiga, men rejäla. Höljet och bågen är gjorda helt i plast, och kåpornas utsida har fått en specialbehandling med en glamourös pianosvart lack. Trots plasten sitter lurarna riktigt bra på huvudet, tack vare de feta fejkläderkuddarna på lurarnas insida.

För att vara helt ärlig så finns det hörlurar som ser betydligt bättre ut. Men med Level Over är verkligen inte utseendet som borde lyftas fram, utan ljudet. Hörlurarna levererar ett kraftfullt och välrundat ljud. Drivenheterna på 50 mm gör verkligen sitt jobb och levererar riktigt tung bas, skarp diskant och ett mellanregister som oväntat nog inte överröstas. Ljudet är riktigt klart och lyssnar du på musik med hög kvalitet så kommer du verkligen inte bli besviken med Level Over.

Handsfree och brusreducering
På funktionsfronten lyckas Level Over imponera. På den högra kåpan sitter det en touchpanel som låter dig höja och sänka volymen, ändra låt och pausa och starta musiken genom att svepa eller knacka på sidan. Sedan använder lurarna aktiv brusreducering som gör att hörlurarna är värda sin vikt i guld när du sitter på tåg eller flyger.

Hörlurarna är helt trådlösa och kan kopplas till din telefon via bluetooth 3.0. Batteritiden när hörlurarna används trådlöst med brusreduceringen aktiverat ligger på runt 15 timmar. Med brusreduceringen avstängd så kan du lyssna på högkvalitativ musik i upp till 30 timmar. Använder du kabel och har stängt av brusreduceringen så kan du lyssna precis hur länge du vill.


+ Bra batteritid
+ Riktigt fylligt ljud
+ Aktiv brusreducering

- Priset
- Utseendet

=
Har du en välfylld plånbok och bryr dig mer om ljudet än utseendet så kommer du verkligen inte bli besviken med Samsung Level Over. Bryr du dig om vad andra tycker om dig så kanske du borde titta på ett par andra lurar.

Betyg:
Form & storlek: 6
Komfort: 9
Ljudkvalitet: 9
Prisvärde: 7
Totalt: 8

Fakta

Tillverkare: Samsung, http://www.samsung.com/se/home
Pris: 2 999 kr på Dustin
Drivenheter: 50 mm, neodymium magneter
Impendans: 41 ohm
Frekvensomfång: 5Hz-32KHz
Känslighet: 100 db
Bluetoothverison: 3.0
Räckvidd: 10 m
Vikt: 350 g
Övrigt: Touchpanel, apt-x, aktiv brusreducering, app till mobiltelefon, mikrofon