Snart är sommaren här, och med den väntar förhoppningsvis sol och bad. Och självklart vill man kunna spela lite skön musik för sig själv och sina vänner nere på stranden.

Vi har därför testat de bästa trådlösa högtalarna som går att få tag på för under en tusenlapp. Förutom färg, form, funktioner och, förstås, ljudkvaliteten, kollar vi även på hur vattentåliga högtalarna är. Bara en – Harman Kardon Onyx Studio Mini – tål inte vatten alls, övriga åtta är mer eller mindre tåliga. För att läsa mer om kapslingsklassningen som det heter kan du surfa in på denna sida.

Samtliga högtalare ansluter till musikkällan via bluetooth och alla utan en (Ultimate Ears Wonderboom) kan också anslutas via en ”vanlig” 3,5 mm ljudkontakt (alltså en sådan som Apple nyligen bestämde sig för att plocka bort från sina mobiler).

Slutligen har samtliga högtalare uppladdningsbara batterier, dock med en batteritid som varierar från sex till tio timmar.

Creative Muvo 2

Creative Muvo 2

Välljudande men klumpig 

Creative Muvo 2 är klassiskt enkel i sin raka rektangulära utformning. Designen är rejäl men samtidigt elegant. På ovansidan sitter tydliga knappar för bland annat volym, bluetooth-anslutning och att slå av och på högtalaren. De färger som finns att välja på är svart, grå, blå och röd.

Ljudet är bra, särskilt basen, och Creative Muvo 2 placerar sig ljudmässigt på den övre halvan av våra testade högtalare. Även batteritiden är bra med sina tio timmar och ger en delad topplacering.

Tyvärr är Creative Muvo 2 relativt stor, klumpig och tung. Bara två högtalare är tyngre i testet. Att den bara har en IPX6-klassning (spoltätt) drar också ned betyget något. Däremot ska den ha ett plus för möjligheten att kunna spela upp musik från ett micro sd-kort, vilket Creative Muvo 2 är ensam om i testet.

Sammantaget har Creative Muvo 2 lite för många svagheter för att nå upp till den absoluta toppen av testet, särskilt med tanke på den relativt höga prislappen på 750 kronor.

Creative Muvo 2
Tillverkare/kontakt: Creative, se.creative.com.
Mått: 19,0 x 3,8 x 6,7 centimeter.
Vikt: 340 gram.
Batteritid: Upp till 10 timmar.
Anslutning: Bluetooth, aux 3,5 mm.
Vattentålighet: IPX6 - Spoltät.
Färger: Svart, grå, blå eller röd.
Övrigt: Kan spela upp från micro sd-kort (max 128 gb), app för smartphone.
Cirkapris: 750 kronor.

plus

Batteritiden.
Ljudet.
Kan spela upp från micro sd-kort.

minus

Storleken och vikten.
Bara spoltät.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10