Ska du köpa högtalare är det bäst att börja fundera på vad som är viktigast för dig – naturtroget ljud, bra batteritid eller kanske snygg design? Det finns otroligt många bärbara högtalare att välja mellan och det är inte helt enkelt att hitta den rätta modellen.

M3 har testat ett stort antal högtalare den senaste tiden och vi konstaterar att tillverkarna blivit allt bättre på att få till ljudet även i de mer slimmade modellerna.

Här är de bästa högtalarna du kan köpa sommaren 2016:

Beoplay


Beoplay A1 – Underbar uppföljare

Det här är den mindre, smidigare och billigare uppföljaren till Bang&Olufsen A2. Men trots ett lägre pris är den, precis som förväntas av produkter från detta företag, alldeles underbart formgiven. Här gäller perforerad metall, nederdel i gummi och en elegant bärrem, för att hänga upp den eller för att bära på.

Installationen är superenkel, batteritiden är bra och den är inte för stor för att plocka med på utflykten eller på resor. Medföljer gör också en pedagogisk mobilapp som enkelt låter dig påverka hur högtalaren låter. Den är gratis och finns att ladda ned till IOS och Android.
M3 rekommenderar
Och det låter bra. Ljudet är rent av fantastiskt om man tar i beräkning högtalarens lilla storlek. Basen hänger med hela vägen upp till maximal volym, utan distorsion. Dessutom låter appen dig koppla samman två högtalare och få stereoljud. Det blir riktigt bra och duger faktiskt gått även till ett lite större rum, eller för att få en multiroom-lösning i “light-version.”

Att para med bluetooth går smärtfritt och även om priset är rätt högt blir köparen knappast besviken. Denna lilla juvel till högtalare är snyggt formgiven, bjuder på överraskande bra ljud och har flera smarta och användbara inställningsmöjligheter med appen.

Tillverkare: Bang & Olufsen
Anslutningar: Bluetooth (4,2), 3,5 mm aux
Frekvensomfång: 60 – 24 000 Hz
Batteritid: Upp till 24 timmar
Storlek: 133 mm x 48 mm 
Vikt: 0,6 kilo
Pris: 2 490 kronor


Snygg design i smidigt format
Grymt bra ljud, med tanke på storlek
Bra app
Grym batteritid


Design kostar
Bluetooth-lösningen innebär att samtal avslutar musikuppspelning

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10