Harman Kardon Onyx Studio Mini

Harman Kardon Onyx Studio Mini

Harman Kardon missar chansen

Harman Kardons högtalare Onyx Studio Mini skiljer sig en hel del mot övriga i detta test. Det är egentligen en dyrare högtalare som inte riktigt är avsedd att släpa med ner till strandpartyt, vilket bland annat avsaknaden av vattentålighet skvallrar om. Rejäla prissänkningar på senare tid gör dock att den ändå lyckas smyga sig in som en av de utvalda under tusenlappen.

Tyvärr hjälper det inte så mycket att Harman Kardon Onyx Studio Mini kommer från en högre division. Ljudet är visserligen ganska bra, framför allt basljudet och diskanten, men mellanregistret är något grötigt och nyanslöst. För en högtalare som nyligen kostade 2 500 kronor är det sammantaget en besvikelse.

Den relativt klumpiga formen, vikten på över ett halvt kilo och avsaknaden av vattentålighet gör att detta inte är en högtalare vi gärna tar med oss ut ur huset. Harman Kardon Onyx Studio Mini är tillverkad i ett matt gummimaterial med en framsida av rutmönstrat tyg och finns i färgerna svart och vitt. Och visst, orkar man släpa med den till festen så är den väldigt snygg att se på.

Harman Kardon Onyx Studio Mini
Tillverkare/kontakt: Harman Kardon, www.harmankardon.se.
Mått: 14,5 x 9,5 x 15,8 centimeter.
Vikt: 587 gram.
Batteritid: Upp till 10 timmar.
Anslutning: Bluetooth, aux 3,5 mm.
Vattentålighet: Nej.
Färger: Svart eller vitt.
Övrigt: Inbyggd mikrofon.
Cirkapris: 900 kronor.

plus

Godkänt ljud.
Snygg design.
Bra batteritid.

minus

Ej vattentålig.
Tung och klumpig.

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10