Lenovos Yoga Tablet 2 Pro

Dela med dig av bilden

Lenovos Yoga Tablet 2 Pro är en riktig bjässe till surfplatta. 13-tumsskärm med en upplösning på 2 160 x 1 440 pixlar och en vikt på nästan ett kilo gör att du kanske inte har med den i handväskan varje dag. Men det är en funktionsspäckad Android-platta som förutom gps, 32 gigabyte minne och åttamegapixelkamera har inbyggd projektor.

Funktion: Surfplatta med inbyggd projektor
Pris: 4 600 kr
Länk: http://mw24.se/3i9

Alienware Alpha

Framtidens speldator

Förr var det en väldigt tydlig uppdelning mellan datorer och spelkonsoler. Med Steambox-konceptet kommer den gränsen att suddas ut. Med en Steambox, den här kommer från Alienware och heter Alpha, kan du koppla upp dig mot Valves speltjänst och spela över 500 handkontrollanpassade spel med sju miljoner andra online-spelare.

Funktion: Steambox
Pris: 5 000 kr
Länk: http://mw24.se/3ia

Chromebox

Kromad låda

Små fyrkantiga minidatorer med Googles operativsystem Chrome OS har börjat ploppa upp från olika tillverkare och det här är en av billigare. Dells Chromebox kostar drygt 1 500 kronor och då får du en Celeronprocessor och två gigabyte ram, fyra usb-3-portar, hdmi och display port. Lagring? Molnet, baby.

Funktion: Minidator med Chrome OS
Pris: 1 500 kr
Länk: http://mw24.se/3ib

Toshiba Chromebook 2

Kromad bärbar

Vill du inte ha en dator låst till skrivbordet och är sugen på en billig och behändig lösning är Chromebook 2 från Toshiba ett bra alternativ. 13-tums full hd-skärm, 2,58 gigahertz Celeronprocessor och fyra gigabyte ram. Lagringen sker på en 16 gigabyte ssd-disk och i molnet. Och om du kisar ser datorn nästan ut som en Macbook Air.

Funktion: Bärbar dator med Chrome OS
Pris: 3 000 kr
Länk: http://mw24.se/3ic

Rasberry Pi

Mycket liten dator

Om du tycker att Chrome OS är för dyrt och komplicerat, eller om du vill hacka ihop egna spännande datorprojekt och behöver en liten billig dator, är Rasberry Pi:s senaste modell något för dig. A+ heter den och kostar bara drygt 180 kronor, väger 23 gram och har alla nödvändiga kommunikationsportar. På bilden med ett Adafruit-skydd.

Funktion: Superliten Linux-dator
Pris: 180 kr
Länk: http://mw24.se/3id

iMac med 5k-upplöst skärm

0,18 öre per pixel

Tidigare i höstas släppte Apple sin nya Imac med 5k-upplöst skärm som trots att den har fyra gånger så många pixlar på skärmen som den förra 27-tummaren drar 30 procent mindre ström. Apple har också lyckats pressa priset ordentligt och jämfört med Dell-skärmen här intill får du i princip en Mac på köpet när du köper den här.

Funktion: Imac med 5k-skärm
Pris: Från 25 000 kr
Länk: http://mw24.se/3if

Dell skärm med 5k-upplösning

Oerhört många pixlar

Om du inte vill ha en hel dator i skärmen, eller om du vill använda alla dina förskräckligt många pixlar till en pc, ska du skaffa en Dell Ultrasharp UP2715K. Det är en 27-tumsskärm med 5k-upplösning, alltså 5 120 x 2 880 pixlar. Du kan visa en 14-megapixelbild i naturlig upplösning på skärmen, som dessutom har inbyggda Harman Kardon-högtalare.

Funktion: Datorskärm med 5k-upplösning
Pris: 22 000 kr
Länk: http://mw24.se/3ie

Grafikkort från Asus

Vatten och luft i fungerande symbios

Du som letar efter ett nytt grafikkort för att driva gaming-riggen men har svårt att bestämma dig för om du ska kyla grafikkretsarna med vatten eller luft kan andas ut. Asus ROG Poseidon GTX 980 har nämligen både vatten- och luftkylning. Processorn är en GM204 med fyra gigabyte minne på 256-bitars minnesbuss.

Funktion: Vatten- och luftfyllt grafikkort
Pris: 6 000 kr
Länk: http://mw24.se/3ig