1) LifeStraw

Lifestraw


LifeStraw är en genialisk produkt som kan filtrera orent vatten och göra det drickbart. Även om uppfinningen inte kan göra vatten fritt från virus är LifeStraw fortfarande extremt nödvändig i områden med begränsad tillgång till dricksvatten. Det finns många varianter av liknande produkter, till exempel ett rör som kan filtra ut larver från orent vatten. Uppfinningen bekämpar vattenburna sjukdomar som till exempel hepatit E, tyfus, dysenteri och kolera.


2) SCiO Pocket Molecular Sensor

SCiO Pocket Molecular Sensor


Det här är ett lyckat Kickstarter-projekt som samlade ihop över 2,76 miljoner dollar (cirka 23 miljoner kronor) i ekonomiskt stöd. SCiO Pocket Molecular Sensor låter användaren skanna av material och fysiska objekt för att få information om de chemikalier det innehåller. När någonting har skannats jämförs dess innehåll med andra föremål i en moln-baserad databas och informationen skickas sedan till din mobil.

Uppfinningen kan skanna av mat (för att visa näringsinnehåll), mediciner, växter (i hälsosyfte), oljor, plast, trä, och så vidare. SCiO Pocket Molecular Sensor analyserar objekt genom att lysa på föremålet och använda en så kallad spektrometer för att analysera ljuset som reflekteras tillbaka. Klicka här för att se hur uppfinningen fungerar i verkligheten.


3) Suguru

Sugru


Sugru är som en extrem version av trollera. Du kan smälta det, manipulera det och fästa det på saker. Vad som gör Sugru så unikt och intressant är att det kan användas för att bygga, täta och binda ihop saker. 24 timmar efter att det appliceras blir materialet en typ av extremt hållbart, flexibelt och vattenfast silikon som tål extrema väderförhållanden. 2010 listades det som ett av årets bästa innovationer av tidningen TIME Magazine. Sugru är inte så välkänt men ändå extremt användbart. Om du aldrig har hört talas om det, kolla in allt det kan göra här.


4) Liftware

Liftware


Liftware (som nu ägs av Google) innefattar en rad produkter som används för att motverka de skakningar i händerna som skapar problem för vissa personer har när de äter. Genom att sätta fast en Liftware-enhet på bestick neutraliseras ofrivilliga rörelser genom ett stabiliserande handtag. När en skakning upptäcks rör sig helt enkelt en motor innuti handtaget åt motsatt håll och reducerar på så sätt spill. Produkten fungerar bäst för individer med milda till måttliga skakningar. Här är en hjärtvärmande video som visar hur produkten fungerar.


4) Kevo Bluetooth Lock

Kevo Bluetooth Lock


Kevo marknadsförs som en avancerad e-nyckel och är ett smart låssystem som fungerar med både IOS- och Android-enheter. Istället för att treva efter dina nycklar kan du nu istället ta ut din telefon och klicka för att låsa upp ditt hem. Vad som gör det här extra coolt är att du kan skicka ut koder som ger dina vänner möjlighet att komma hem till dig utan att behöva en fysisk nyckel. Du kan även skapa koder med bestämd livslängd, vilket är perfekt om du vill ge din vän åtkomst till din lägenhet för bara en dag. Idag kan du köpa en enhet i USA för omkring 200 dollar (i skrivande stund cirka 1 700 kronor).

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning