10. Notch-hackan i The Elder Scrolls V: Skyrim

Bethesdas enorma Skyrim rymmer givetvis en hel del hemligheter. Fyndigast av alla är att det går att hitta en replika av Minecraft-hackan, passande nog döpt till Notched Pickaxe, längst upp i bergen.

Missa inte: 7 mest kontroversiella spelen – och moralpaniken som följde

För kontexten bör det nämnas att Bethesda vid tidpunkten låg i en rättslig tvist med Mojang och menade att den svenska spelstudions kommande Scrolls kunde förväxlas med just Elder Scrolls.


9. Assassin’s Creed-döden i The Witcher 2

Det mest kända inslaget i Ubisofts Assassin’s Creed-serie låter dig klättra upp för skyhöga byggnader för att sedan dyka ner från dem och landa oskadd i en vagn fylld med hö. Uppenbarligen tyckte utvecklaren bakom The Witcher 2 inte att förfarandet var särskilt verklighetstroget och visade därför hur det kunde se ut vid ett misslyckat hopp.

En bit in i The Witcher 2 går det att hitta Assassin’s Creed-karaktären liggandes till synes livlös bredvid en vält hövagn. Om du närmar dig honom fäller The Witcher 2-hjälten Geralt kommentaren: ”Guess they never learn”.


8. Bill Clinton i NBA Jam

Har du någon gång drömt om att utföra spektakulära dunkar i rollen som USA:s 42:e president? Förmodligen inte, men i Midways inte helt verklighetstrogna NBA Jam från 1994 får du i alla fall chansen att göra just det. Genom att ange initialerna ARK och trycka in en viss knappkombination blir Bill Clinton valbar.

Missa inte: Så bra är nya Battlefield: Hardline

Midway var såpass roade av inslaget att man gjorde det till en tradition att gömma undan politiker i uppföljarna. I NBA Jam T.E går det exempelvis att hitta Hillary Clinton och i NBA Jam från 2010 finns bland annat Barack Obama och Sarah Palin inkluderade.