ModernCombat

15. Modern Combat 5: Blackout

Pris: Gratis, Genre: Action

Utvecklaren Gameloft har gjort sig känd för att ta storsäljande koncept och anpassa dem till mobiltelefoner, med blandat resultat. Modern Combat-serien är deras tolkning av Call of Duty, och bjuder på både explosiva strider och möjlighet att spela online. Samtliga delar i serien är snygga, välproducerade och underhållande. Ska du bara köpa en del är Modern Combat 5: Blackout det bästa alternativet.


Pocketsoccer

14. Pocket Leauge Story 2

Pris: Gratis, Genre: Strategi

Går du igång på simpla strategiupplägg förpackade i supergullig pixelgrafik bör du slå ett öga på Kairo Softs katalog. Utvecklaren har sedan det lysande Game Dev Story hittat sin mall och framgångsrikt finslipat den för varje nytt spel. I Pocket Leauge Story 2 gäller det att sätta samma bästa möjliga fotbollslag, locka till sig sponsorer och så småningom utmana andra lag. Det bästa med Pocket Leauge Story 2 är att det passar alla – för även om du inte gillar sport kommer du charmas av detta.


Angry Birds

13. Angry Birds Star Wars 

Pris: Gratis, Genre: Pussel

Det finns en hel armada av Angry Birds-spel på Google Play men frågan är om inte Angry Birds Star Wars är det bästa. Som titeln antyder handlar det om arga fåglar i Star Wars-skrud, där grisarna har på sig Darth Vader-masker och där fågelvarianter av bland annat Han Solo är tillgängliga. Produktplacering å ena sidan – Rovio är mästare på att designa spel som alla förstår efter bara några sekunder.

12. Super Stickman Golf 2

Pris: Gratis, Genre: Sport

Det är egentligen orättvist att klassa Super Stickman Golf som ett sportspel. För trots titeln kan det lika gärna ses som ett pusselspel, eller för den delen en plattformstitel. Golfbanorna är nämligen så långt ifrån verkligheten du kan komma och bjuder på rörliga hinder, sadistiskt utplacerade greener och upp och ner-vända sandbunkrar.


Hexagon

11. Super Hexagon

Pris: 21 kronor, Genre: Action

Google Play saknar inte direkt actionspel, däremot är det klurigare att hitta unika sådana. Super Hexagon är ett läckert designat spel där det handlar om att ta sig levande ut från en snurrande hexagon i takt med dunkande bitpop-toner. Super Hexagon skiljer sig från de flesta av konkurrenterna på framför allt en punkt: det är svinsvårt. Klarar du dig längre än någon minut bör du få en guldstjärna.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning