Acer har inte direkt imponerat på oss hittills när det gäller Windows-plattor och hybrider med docka. De har varit onödigt klumpiga, haft osmarta dockningslösningar och prestandaproblem tack vare överdrivet mycket bloatware.

Switch 10 E är ett positivt undantag, och förhoppningsvis en indikation på vad som kan komma framöver. Den nya tiotummaren är definitivt i budgetklassen, med ett pris på bara tre tusen kronor. För den slanten får vi förvånansvärt hög kvalitet och väl disponerad prestanda där det mesta flyter på riktigt bra.

Acer Aspire Switch 10 E
Switch 10 E finns i en knippe olika färger. Tyvärr ser det ut som om den enda som säljs i Sverige är den vita.

Stabilt och okomplicerat

Datorn i sig är inte så märkvärdig att se på. Den påminner lite om en gammal netbook från några år sedan tack vare en underdel med tangentbord och musplatta som är tjockare än vad vi tycker att den borde behöva vara. Här sitter inget extra batteri, och bara en extra usb-port.

Å andra sidan är den ett kvalitetsbygge, med smart och säker magnetlåslösning för dockning och en konstruktion som gör att det går att snäppa dit plattan även bak-och-fram för fotorams-läge.

Den har också ett lättjobbat tangentbord, som är stort för datorns format, och en riktigt bra musplatta. Ska du ha datorn främst som traditionell notebook så slår den många dyrare konkurrenter på fingrarna när det gäller ergonomin.

Acer Aspire Switch 10 E
Lös platta eller dockad som traditionell bärbar? Switch 10 E funkar i bägge lägena, men är bäst för traditionalisterna.

Plattan i löst läge är desto mer slimmad, även om vi inte direkt talar Ipad Air-klass här. Som sagt, det här är en budgetpryl, och med våra budget-förväntningar tycker vi att den är välbyggd, greppvänlig och acceptabelt tunn och lätt.

Baksidan i hård, stum mönstrad vitplast är inte det lyxigaste att hålla i, men på lite avstånd så håller den stilen. Ips-skärmen på 1280 x 800 bildpunkter har fin färgåtergivning och bra betraktningsvinklar men är lite för ljussvag för utomhusbruk. Plattans inbyggda högtalare håller god kvalitet, och är inte lika skramliga som en del som vi klagat på i Acer-datorer tidigare. Bastoner får du dock klara dig helt utan.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning