I Android 6.0 Marshmallow har Google lagt till ett helt nytt sätt att styra enskilda behörigheter för appar till telefonens olika funktioner. Det här märks redan när du laddar ner en ny app och får upp betydligt mer detaljerad information om vilka behörigheter den begär, men går mycket djupare än så.

Behörigheter per funktion

Öppna Inställningar och gå till Appar (under Enhet). Tryck på kugghjulet uppe till höger och välj App-behörigheter. Nu dyker en lista upp med alla sensorer, information och andra saker som appar kan begära åtkomst till. Välj en av dessa så öppnas en lista med alla installerade appar, där du helt enkelt kan aktivera eller stänga av behörigheten till den funktionen för varje app.

Behörigheter per app

Du kan också stänga av och slå på behörigheter för de olika funktionerna per app, genom att välja appen i listan under Inställningar -> Appar.

Appar som inte har uppdaterats med fullt stöd för Marshmallow kan bete sig konstigt om du stänga av behörigheten för enstaka funktioner, eftersom de utvecklades för att räkna med att alltid ha behörighet till alla funktioner.

Fler Android-tips hittar du här!

Populäraste mobiler