När det är kallt ute är det inte så kul att behöva dra av sig handskarna. Visserligen finns “styr telefonen med näsan”-modellen, men de flesta föredrar nog att använda fingrarna. Naturligtvis betydde smartphonens intåg att det här problemet löstes, men handskar som fungerar på tryckskärmar. Till en början vad det mer en rolig grej, sedan blev det en nördprodukt, och nu hittar du dem lite varstans. Problemet är bara att handskarna är överlag av dålig kvalitet.

Stilsäkert

Mujjo har tre huvudsakliga tryckskärmsvänliga handskar värda namnet. Dels är det de stickade handskarna, som kommer i enkelt eller dubbelt lager, beroende på hur varma handskar du vill ha. Och dels är det läderhandskarna, som är betydligt dyrare förstås. De stickade handskarna ser likadana ut, så gott som i alla fall, och ska vara snarlika bortsett tjockleken.

Mujjo Single Layered Touchscreen Gloves
Pekkontrollen är övertygande bra och tack vare silikonbehandling är greppet stabilt.

Single Layer-modeller fungerar bra för Stockholms klimat, men är du frusen av dig, eller bor längre norrut, kanske du ska titta på Double Layer. Oavsett vilket så är det här riktigt sköna handskar, inte alls klumpiga, och passar väl till rocken såväl som kavajen eller skinnjackan. Till en början ser de nästan glittriga ut, men det mattas snabbt av, och kvar blir en snygg ton.

Bra grepp

Insidan på handsken är mjuk och bekväm tack vare det tunna fleece-lagret. På utsidan, i handen, hittar vi små silikonploppar vilka ser till att din telefon inte åker i backen. Annars är ju stickade handskar inte direkt optimala när det gäller att hålla i hala telefoner, men det här tillägget fungerar ypperligt.

Själva fingertopparna är förstås behandlade så att du kan använda dem på en tryckskärm, som alla andra handskar av den här typen.

Mujjo Single Layered Touchscreen Gloves
Så här cool kan du se ut med ett par Mujjo-handskar. (Obs, endast handskarna ingår. Telefon och övriga kläder får du fixa själv.)

Nästan perfekt

Det finns egentligen bara två problem med Mujjos stickade handskar. För det första är det spännet, som är magnetiskt och fungerar väl samt ser bra ut. Problemet är bara att magneten är i svagaste laget, kläder som fastnar i handskarna kan med andra ord öppna spännet. Eftersom det är magnetiskt är det lätt att stänga igen, utan att krångla med att hitta rätt, men det är lite synd.

För det andra så luddar handskarna lite, efter användande. Det ligger förstås i materialets natur, stickade handskar kommer alltid bli lite luddiga efter användning, men det är ändå lite tråkigt. Då säger Mujjo ändå att de jobbat extra mycket med att göra garnet tåligt, och visst är det bättre än många andra stickade handskar, men ändå.

Mujjo-handskar
Handskarna finns i fler utföranden, bland annat double layer och läder.

M3 rekommenderarOmdöme

Mujjos stickade tryckskärmshandskar är de första av den här typen som jag kan tänka mig använda vardagligen, vilket jag också gör. Det här är ett självklart val för den stilmedvetna instagram-missbrukaren.

Fakta Mujjo Single Layered Touchscreen Gloves

Tillverkare: Mujjo
Funktion: Handskar med pekskärmsstöd
Material: Silverbeklädd nylon i de ledande delarna
Färg: Svart
Storlekar: Small, medium, large
Pris: 299 kr


Snygga
Sköna och varma
Halkskydd i handsken ger bättre grepp


Stickat betyder att de luddar lite med tiden
Magnetspännet hade gärna fått vara lite starkare

Betyg 8 av 10