Januari är en spännande tid, åtminstone om du är bilintresserad. CES lockar fler biltillverkare för varje år som går. Inte så konstigt, här finns möjligheten att nå helt nya målgrupper och besökare, till skillnad från på de traditionella bilsalongerna där majoriteten av besökarna redan är just bilintresserade.

M3 var på plats på årets mässa och vi hittade några riktigt coola bilnyheter och häftiga prototyper med smarta tekniska lösningar.

Chevrolet Bolt

Chevrolet Bolt

Chevrolet visade upp el-crossovern Bolt som enligt utsago skall klara över 30 mil på en laddning. Bolt kommer börja säljas senare i år med en prislapp på omkring 250 000 kronor. Förmodligen, och tyvärr, kommer den inte till i Europa.

Faraday
Faraday

Faraday Future FFZERO1

En extrem elbil med en extrem look. Faraday Futures FFZERO1 drog kanske till sig flest besökare i mässans bilhall. En läcker framtidsvision med totalt 1 000 hästar och som fixar 0-100 km/h på under tre sekunder. Se upp Tesla!

Volkswagen BUDD-e Concept

Volkswagen BUDD-e Concept

Volkswagen presenterade elbilskonceptet BUDD-e som onekligen för tankarna till den klassiska folkabussen. BUDD-e drivs av två elmotorer med en total effekt på 317 hästkrafter. Batteriet på 101 kWh uppges fixa 533 kilometer på en laddning. Flera av funktionerna i bilen skall kunna styras med handgester eller röstkommandon. Lansering sker tidigast 2018.