Netflix programchef Ted Sarandos betonade på TCA-dagarna (Television Critics Association) i Pasadena att streamingtjänsten inte har några planer på att slå av på takten – trots debatten om att det produceras för mycket tv. ”Någon annan får slå av på takten”, sa Sarandos och lovade i stället det rakt motsatta. Under 2016 ämnar Netflix addera 600 timmars originalinnehåll till tjänsten. Sammanlagt satsar det globala streamingbolaget, som nu finns i 190 länder, omkring 6 miljarder dollar på egna tv-serier, spelfilmer och barnprogram bara under 2016.

Missa inte: Hinterland – kriminaldrama med skådespel av högsta kvalitet

Tack vare TCA har vi nu också fått premiärdatum för ett helt gäng Netflix-serier. Fredagar är som bekant då streamingtjänsten vanligtvis släpper sina originalserier och det är många fredagar att skriva ned i almanackan det första halvåret.

Love, 19 februari

Judd Apatow är kungen av rom com-filmer. Han har samarbetat både med Amy Schumer (Trainwreck) och Lena Dunham (Girls), och nu släpps hans egen komediserie Love. Paul Rust och Gillian Jacobs spelar det omaka paret som dras som en magnet till varandra.


Fuller House, 26 feburari

Ingen har väl lyckats undgå Huset fullt (Full House). Nu är huset ännu fullare. Hela familjen Tanner, utom Michelle (tvillingarna Olsen), är samlad igen, men Fuller House fokuserar på äldsta dottern DJ, hennes bästis Kimmy och lillasystern Stephanie.


House of Cards, 4 mars

Den politiska serien som blev Netflix stora genombrott har kommit fram till den fjärde säsongen. Powerparet Frank och Clarie Underwood (Kevin Spacey och Robin Wright) fortsätter med all sannolikhet med sina intriger även under Franks presidentkampanj.


Flaked, 11 mars

Netflix och Will Arnett verkar gilla varandra. Arnett gör en av rösterna i animerade BoJack Horseman och ingår i familjen Bluth i Arrested Development. Flaked är Arnetts egen komedi om Chip som faller för kvinnan som hans bästa vän är intresserad av.

Flaked

Daredevil, 18 mars

Högre tempo, mer sex och en ännu mer moraliskt komplex historia. Plus de nya men från comic book-världen välbekanta karaktärerna The Punisher och Elektra. Det kan vi förvänta oss i säsong två av superhjälteserien med tv-världens bästa slagsmålsscener.


The Ranch, 1 april

Ashton Kutcher spelar Colt som återvänder hem till Colorado efter en kort och inte särskilt framgångsrik karriär som fotbollsproffs för att ta hand om familjens ranch ihop med sin far och bror. Debra Winger spelar Coles mamma och Sam Elliot hans pappa.

The Ranch