Amy (C More)

Brittiska Amy Winehouse, som tog sig upp på musikvärldens stjärnhimmel i raketfart, blev bara 27 år. Samarbetet med producenten Mark Ronson resulterade i den ena hiten efter den andra. Men privat var den unga kvinnan olycklig och alltid på jakt efter erkännande och kärlek. Dokumentären följer henne genom konsten, ut i berömmelsen och in i en värld av alkohol- och drogmissbruk genom unika hemma hos-inspelningar och intervjuer. Ett absolut måste för Amy-fans.

Missa inte: The 100: Postapokalyptiskt sci-fi-drama på rätt spår


beyond

Beyond the Edge (C More)

Beyond the Edge är en gripande och kraftfull historia om bergsbestigaren Sir Edmund Hillary, äventyrare och filantrop från Nya Zeeland, som med sin nepalesiska vän, Tenzin Norgay, blev först någonsin att nå toppen av Mount Everest år 1953. Nya dramatiserade inspelningar blandas med gammalt arkivmaterial i en spännande återberättelse av Hillarys och Norgays makalösa bedrift. En galet storslagen dramadokumentär som bör ses av alla som fascineras av bergsklättring.


best of enemies

Best of Enemies (Netflix)

I dag är långa politiska monologer, verbala avhyvlingar och till och med slagsmål närapå vardag i det politiska landskapet. Men när tv-kanalen ABC, i jakten på tittare, 1968 anlitade de politiska rivalerna William F Buckley jr och Gore Vidal för att inför öppen ridå slakta varandras politiska åsikter, skapade bolaget en helt ny debattkultur och en tittarmagnet. Best of Enemies från 2015 tar oss tillbaka till de diskussionerna via arkivmaterial och intervjuer.


dennis rodman

Dennis Rodman’s Big Bang in Pyon Yang (C More)

För den tidigare Chicago Bulls-stjärnan, Dennis Rodman, var det en naturlig sak att kvista förbi det tillknäppta och djupt diktatoriska Nordkorea, när han var ute på världsturné med Harlem Globetrotters. Detta utnyttjade Helmer Offland som följde basketstjärnan i vått och torrt och dokumenterade varje steg han tog. Big Bang i Pyon Yang skildrar mötet mellan världens mest hårdhudade diktator och en av USA:s superstjärnor. Märkligare än så här kan det inte bli.


50 year

The 50 Year Argument (C More)

New York Review of Books är ett litterärt och ganska elitistiskt magasin om böcker, kultur och politik. Magasinet har lyckats överleva trots Internets intåg och firade sitt 50-årsjubileum under 2013. Vad och vem som har gjort tidskriften så unik är vad filmskaparna Martin Scorsese och David Tedeschi försöker att lista ut med The 50 Year Argument – som i första hand vänder sig till kulturexperter, författare, journalister och debattörer. Ett ganska så tungt projekt.

Stream Januari
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.