Den senaste superhjälteserien handlar i korthet om en mystisk ”tidsmästare” från framtiden som samlar en udda grupp av superhjältar och superskurkar för att resa tillbaka i tiden och rädda världen – och stoppa superskurken Vandal Savage (Casper Crump) som vill förgöra planeten.

Missa inte: Black Sails – storslagen piratserie du inte får missa

Av skådespelarna är Wentworth Miller och Dominic Purcell mest kända för den svenska publiken. De spelar bröder i Prison Break, som snart gör comeback på kanalen Fox. Här är de bästa polare och superskurkar med var sitt specialvapen. I den här trailern berättar skådespelarna själva om den nya actionserien:

Alla karaktärerna i Legends of Tomorrow är välkända från DC Comics tecknade universum. Gillar du Arrow och The Flash kommer du troligen att gilla även den nya spinoffen. Det är heller inga problem att hoppa rakt in i den nya serien, men är du ny till detta universum kan det behövas en kort presentation av det udda gänget.

Rip Hunter (Arthur Darvill). Kan bemästra tiden och är den som värvar de andra "legenderna" för att resa i tiden och besegra superskurken Vandal Savage.

Ray Palmer aka Atom (Brandon Routh). En superrik vetenskapsman som byggt en superhjältekostym som får honom att krympa.

Sara Lance aka White Canary (Caity Lotz). Oliver "Arrow" Queens flickvän dödades, återupplivades och har nu återuppstått i Legends of Tomorrow som White Canary.

DC

Leonard Snart aka Captain Cold (Wentworth Miller). En tjuv utan övernaturliga krafter men med en frysgenererande pistol som fryser saker.
Mick Rory aka Heat Wawe (Dominic Purcell). Kapten Kylas bästa vän är är pyroman försedd med värmepistol.

Professor Martin Stein aka Firestorm (Victor Garber). En briljant atomfysiker som bildar ena halvan av Firestorm.

Jefferson "Jax" Jackson aka Firestorm (Franz Drameh). Före detta idrottstjärna som när han förenas med professor Stein får Firestorm-krafter.
Kendra Saunders aka Chay-Ara aka Hawkgirl (Ciara Renée). Fångad i en ständig återfödelse, men utan att minnas de tidigare liven. Har vingar och mystiska krafter.

Carter Hall aka Khufu aka Hawkman (Falk Hentschel). Till skillnad från Kendra minns han deras tidigare liv och romanser, vilket gör det hela komplicerat.

Vandal Savage aka Hath-Set (Casper Crump). Den som först dödade Hawkman och Hawkgirl, men också själv dömd att återfödas. Den ondskefulle skurken som i framtiden tar makten över världen och är orsaken till att det udda gänget reser i tiden för att försöka stoppa honom.

DC’s Legends of Tomorrow hade premiär den 21 januari i USA med för kanalen The CW mycket bra tittarsiffror. Det första avsnittet anlände oväntat till svenska Netflix i förra veckan. Ett nytt avsnitt dyker upp på streamingtjänsten varje onsdag.

Kanalen The CW är sedan tidigare hem även för Arrow och The Flash, så crossovers är att vänta. De tre första säsongerna av Arrow finns för övrigt också på Netflix. 

Stream
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.