Jag och min familj är flitiga användare av streamingtjänster, och det var länge sedan vi slängde ut blurayspelaren från tv-bänken. Jag stör mig dock ofta på det dåliga utbudet av nya titlar på Netflix, så på senare tid har jag köpt och hyrt allt fler filmer på Itunes.

Läs även: "Därför dödade Apple TV smart-tv:n"

Igår kväll skulle vi se en film hemma och trots att det var en fem år gammal klassiker fanns den inte på någon av de tjänster jag abonnerar på. Så jag hamnade på Itunes i min Apple TV, en tjänst jag nyttjar allt mer även om jag inte gillar konceptet med att många nya filmer inte går att hyra utan måste köpas. 45 minuter in i filmen, när jag skulle spola tillbaka ett par minuter, då stoppas uppspelningen. "Uppspelning kan startas om 2 timmar och 45 minuter" står det på skärmen. Och siffran stiger stadigt. Efter ett par minuter börjar jag inse att det inte handlar om vanlig buffring utan jag börjar instinktivt att felsöka nätverket. Och sedan starta om Apple TV-boxen. "Problemet" är bara att nätverket funkar som det ska, och att andra appar som Netflix och Viaplay kör igång som vanligt.

Jag tänker till och kommer på att jag kan strömma filmen från min Iphone istället och använda Airplay, men inte heller det funkar. Itunes i datorn och mobilen känner inte ens av att jag har hyrt filmen utan frågar om jag vill betala 39 kronor – igen ... Och jag upptäcker att det inte går att spela upp några av mina tidigare köpta filmer på någon enhet.

Här dog mitt förtroende för Apples filmtjänst. Visst, efter 40 minuter hoppade filmen igång igen och vi kunde se klart den. Men jag var inte populär hemma (givetvis var det mitt fel, som tekniknörd i familjen ...).
– Varför kan vi inte hyra filmerna på dvd istället, frågade frugan? Jag vågade inte ge mig in i den diskussionen igår.

Missa inte: "Uppdateringshysterin tar snart kål på mig"

Visst förstår jag att en tjänst kan gå ned tillfälligt. Problemet är bara att när det hänt en gång så tappar man lätt förtroendet. Precis som när jag använde timeshift och tittade på Eurovision Song Contest med halva släkten när hårddisken till tv:n pajade och vi missade flera låtar. Efter det litar jag inte på funktionen varken i tv:n eller digitalboxen. Och det kanske är lite tidigt att helt räkna ut bluray som film-medium.