Mobiler

Mobilerna har så klart en huvudroll på MWC, och i år väntas ovanligt många tillverkare släppa sina nya flaggskeppsmodeller på mässan.

Galaxy S7

Samsung har redan bekräftat att Galaxy S7 och S7 Edge kommer presenteras 21 februari. Den väntas bland annat ha Snapdragon 820-processor, en mikro sd-kortplats i den mindre modellen, en ny magnesiumlegering i höljet och 3d touch-liknande skärm. Här kan du läsa allt vi vet om Samsungs nya toppmodell!

LG G5

LG vill inte vara sämre och håller också pressmöte på söndagen, som företaget kallar ”LG G5 day”. Företaget ryktas till slut frångå plast för att tillverka G5 i metall, och den ska ha en 5,6 tum stor skärm med 4k-upplösning. Ett annat rykte påstår att den kommer ha en irisskanner för biometrisk upplåsning. Läs allt om LG G5 här!

Från HTC kan lanseringen av One M10 däremot utebli. Enligt rykten har tillverkningsproblem tvingat företaget att skjuta upp den till mars eller april. Här har vi samlat alla rykten om HTC One M10 ”Perfume”.

Det har heller inte hörts några viskningar om en Xperia Z6 från Sony, som istället kan dyka upp på IFA. En ny surfplatta är troligare.

Eftersom Microsoft nyligen släppte Lumia 950 och Lumia 950 XL lär företaget inte släppa någon ny flaggskeppsmodell. Det har gått rykten om Lumia 750 eller 850, men det finns även motsträviga uppgifter.

Ett företag som däremot kommer med ett nytt flaggskepp är Xiaomi, vars Mi5 ska visas upp 24 februari enligt företagets Huga Barra. Enligt rykten ska den ha en 1440p-skärm på 5,2 tum, 16 megapixlarskamera, 3 600 mAh batteri och Snapdragon 820 med 4 gigabyte minne.

Något vi hoppas på, men inte har några direkta indikationer om, är att Google äntligen kan visa upp Project Ara i sin fulla prakt med olika moduler.

5g
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning