Bryan Fuller, mannen bakom Pushing Daisies och senast Hannibal, har utsetts till showrunner för den nya Star Trek-serien från CBS. Premiär blir det i januari 2017.

Missa inte: Stora nyheter för alla Trekkers – det blir en ny Star Trek-serie

Vi har tidigare berättat om planerna på en ny Star Trek-serie, den sjätte i ordningen. CBS-planen är följa upp 50-årsjubileet av den klassiska originalserien med William Shatner, Leonard Nimoy och DeForest Kelley med lanseringen av den nya serien. Premiäravsnittet The Man in the Trap sändes den 8 september 1966.

Alex Kurtzman, även en av producenterna för den Star Trek-franchise som är aktuell på biodukarna just nu, har hittills lett arbetet med den nya tv-serien. Nu får han alltså producentsällskap av Bryan Fuller som också blir seriens showrunner.

46-årige Fuller är mest känd för att ha skapat serierna Wonderfall, Pushing Daisies och senast Hannibal med Mads Mikkelsen som Hannibal Lecter. Men han började faktiskt karriären med att skriva åt Star Trek: Depp Space Nine och Star Trek: Voyager och är ett genuint Star Trek-fan.

– Min första erfarenhet av Star Trek var när min äldste bror släckte alla lampor i huset för att flyga sin modell av D7 Class Klingon Battle Cruiser genom de mörka korridorerna. Innan jag hade sett en enda tv-sekvens så satte Star Trek-universumet fart på min fantasi. Det är utan att överdriva en dröm som går i uppfyllelse att få skapa den här helt nya versionen av Stark Trek ihop med franschisekamraten Alex Kurtzman, och våga ha modet att gå var ingen Star Trek-serie gått förut, säger Fuller i ett uttalandet.

Bryan Fuller är också showrunner och exekutiv producent för American Gods, en ny Starz-serie som bygger på Neil Gaimans bestseller med samma namn. Inspelningen av den nya fantasyserien startar i Toronto i april.

Stream Sverige
Nytt nummer av interaktiva magasinet Stream Sverige – laddas ned gratis på App Store eller Google Play.