Kännaren blir snabbt bekant med upplägget inne i kupén. Även om det har hänt en hel del rent visuellt råder det inga tvivel om att det är en BMW, i finaste skrud. Här finns alla bekvämligheter du kan önska dig och är du ute efter spännande tekniska lösningar kommer du inte bli besviken. L:et i "Li" betyder ”lång version” och innebär att den är cirka 30 centimeter längre än standardversionen. Något som märks uteslutande i baksätet.

BMW 750 Li

Smart skärm

Stolarna är väldigt komfortabla och har närmast ett oändligt antal inställningsmöjligheter. Knapparna på sidan av stolen är rörelsekänsliga (givetvis) och du behöver bara nudda dem för att få information om vilka inställningar just den knappen ansvarar för, allt presenterat på den drygt 10 tum feta skärmen som är placerad överst på instrumentpanelen.

Skärmen i sig är en mäktig uppenbarelse med hög detaljrikedom och splitscreenfunktion som ger en riktigt bra översikt. BMW har valt en kombination där du kan välja mellan funktionerna antingen via att peka på skärmen eller via reglaget (kallat Idrive Touch) mellan sätena. Det senare är att föredra för föraren men för passageraren bredvid är det enklare att använda pekskärmen. Idrive Touch är vridbart, vippbart och tryckkänsligt samt skrivkänsligt. Perfekt när du ska slå ett telefonnummer eller skriva in en adress utan att ta blicken från vägen. Runt reglaget finns även snabbknappar för de vanligaste funktionerna.

BMW 750 Li

Menysystemet är logiskt uppbyggt och det är enkelt att navigera mellan huvudgrupper och funktionerna i undermenyerna. Utöver detta hittar vi även ett riktigt cool nyhet – geststyrningen! Det finns totalt fyra olika rörelsekommandon att använda sig av, och att det inte finns fler faller sig naturligt. Att hålla reda på fler gester skulle bara bli förvirrande och kanske rent av en trafikfara. Nåväl, en av de fyra gesterna (två fingrar framåt) är anpassningsbar och kan dedikeras till en favoritfunktion. Vi valde att använda den till att byta låt och radiostation och det fungerade riktigt bra.

Gesterna identifieras i området ovanför växelväljaren, och genom att snurra pekfingret kan du dessutom höja och sänka volymen. För att svara på ett samtal drar du ett finger framåt och för att avvisa viftar du åt höger. Både underhållande och avvändbart, alltså.

BMW 750 Li
Vissa funktioner kan styras med gester. Två finger-gesten är anpassningsbar till en personlig favoritfunktion. I detta fall för att spela nästa låt.