Av förklarliga skäl har vi inte testat Samsung Galaxy S7 ännu (så fort den släpps kommer ett test!), men redan nu har många av specarna börjat läcka ut. Genom att jämföra dem kan du skapa dig en bild av om det är värt att vänta på Galaxy S7, eller om du kanske faktiskt klarar dig med fjolårets modell som är betydligt billigare.
Samsung Galaxy S7 väntas presenteras den 21 februari.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Kameran

Galaxy S6
Kamerorna i Samsung Galaxy S6 var ett stort lyft från S5:an. Bland annat vidvinklig optik som tar in mer ljus både fram och bak, automatisk hdr för både foto och film och smarta fokusfunktioner. Huvudkameran är på 16 megapixel och kameran på framsidan är på 5 megapixel.

"En sak vi verkligen uppskattar är att autofokus vid videofilmning är lugn och mjuk, medan den är mycket rappare vid stillbildsfoto. Det är ofta något som även dyra systemkameror får fatalt fel. Mikrofonen vid filmning hör också till de bättre vi testat i en mobilkamera, den är speciellt bra på att få en bra nivå på rösten för den som filmar", skrev vår testredaktör Mattias Inghe när han testade telefonen.

Missa inte: Läs M3:s test av Smasung Galaxy S6

Galaxy S7
De två troligaste alternativen är att Galaxy S7 antingen får en 20-megapixelkamera från Iocell, eller samma typ av kamera (IMX300-sensor) som sitter i Sony Xperia Z5. Det betyder att kameran lär bli ett betydande lyft från Galaxy S6. "Det är en av de allra bästa mobilkamerorna när det gäller optik och sensor just nu, kanske till och med den bästa", skrev vi när vi testade Xperia Z5.

Du ska köpa...
Om foto är din passion, men du vill inte köpa en systemkamera men ändå få ut det mesta möjliga av de bilder du tar, då bör du vänta in Galaxy S7 innan du köper en ny mobil.

Samsung Galaxy S6 Exynos 7 Octa
Processorn Exynos 7 Octa sitter i Galaxy S6

Processor

Galaxy S6
Galaxy S6 kör Samsungs egna nya systemkrets Exynos 7 Octa 7420. Vid tidpunkten för vårt test, knappt ett år sedan, så var det med god marginal det snabbaste testat när det gäller flertrådade 64 bits-prestanda i en telefon.

Galaxy S7
Till S7:an rytas det via Sammobile att Samsung har testat Snapdragon 820 i prototyper av de nya modellerna. Det är den ruggigt snabb processor som ska vara hela 35 procent snabbare än Snapdragon 810, en processor som klår S6:ans processor på grafikprestanda.

Du ska köpa...
Galaxy S7: Om du faktiskt kör tunga program och spel som kräver ordentlig prestanda.
Galaxy S6: Om du rannsakar dig själv och kommer fram till att du nog mest använder mobilen för surf och Facebook, då räcker Galaxy S6 med råge. Telefonen har även bra prestanda och klarar det mesta i app- och spelväg.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Samsung Galaxy S6 SM-G920F 32GB Pris vid test: 4685 kr.

Bästa pris just nu: 3350 kr