Bluetooth-lurar i sig är ingen nytt, men delningsfunktionen som nu lanseras är ett givet köpargument och kommer garanterat vara standard inom kort. Funktionen är genial och kommer nu i modeller från flera tillverkare, Philips är ett exempel.

Upplägget är enkelt. På Everest 300 trycker du bara på en knapp placerad på höger kåpa märkt med ett ”S”, som står för share, och finns då ett annat par trådlösa hörlurar inom räckhåll kopplas dessa ihop med dina. Musiken du spelar upp kommer därefter att ljuda även i det sammankopplade paret. Enkelt!

JBL Everest 300
JBL Everest 300 ser inte så mycket ut för världen, men introducerar en smart ny funktion som kommer från flera tillverkare nu.

Lyssna tillsammans

Fördelarna är givna, hur många gånger har du inte velat spela upp en låt för din kompis? Nu kan ni enkelt lyssna tillsammans. Dessutom – har du en betald premietjänst på exempelvis Spotify kan nu flera nyttja denna samtidigt och slippa reklamavbrott samt lyssna på lagrad musik. Att lagra musik offline ingår som bekant inte i gratisversionen av Sporify.

Musiken skickas via bluetooth 4.1 samt A2DP (Advanced Audio Distribution Profile). Bluetooth-profilen innehåller alla funktioner som behövs för att kunna överföra stereoljud. Det vill säga samma teknik som i din smartphone, men nu finns den alltså även i hörlurarna.

JBL Everest 300
Kåpan är lite trist plastig men gör jobbet. Här ser vi kontrollerna på luren som du använder för att dela med dig av det du lyssnar på.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning