Just resväskor med ny teknik verkar vara i ropet, på crowdfunding-sidor som Kickstarter och Indiegogo dyker det upp varianter på temat titt som tätt. Det är lätt att förstå varför, visst finns det funktioner som vi alla någon gång tänkt skulle passa i just en resväska.

vaska

Bluesmart finns att beställa redan nu och är en kabinväska med inbyggd bluetooth och en tillhörande app till din smartphone med en del spännande funktioner. I appen kan du se väskans exakta position och råkar du gå ifrån den, eller någon rent utav försöker stjäla den får du ett meddelande skickat till mobilen direkt. Detta gäller inte bara inom räckhåll för bluetooth-anslutningen, global täckning tillhandahålls med hjälp av 3G-uppkoppling i samarbete med telekomföretaget Telefonica, så det går att spåra resväskan i hela världen.

Appen används även till att låsa och låsa upp väskan (TSA-godkänt), en funktion som kan aktiverasautomatiskt om du går iväg från väskan.

vaska

Bluesmart har även en inbyggd våg och det är bara att lyfta väskan i handtaget för att få vikten presenterad i din telefon. Vidare finns även ett inbyggt batteri på 10 000 mAh som räcker till cirka sex laddningar av en smartphone, och tack vare två usb-portar kan du ladda två enheter samtidigt. Väskan ansluts via BLE (Bluetooth low energy), 3G samt GPS och ska vara kompatibel med både iOS- och Android-telefoner.

Bluesmart kostar 3 990 kronor.