Hur smart behöver en smartklocka vara? Vi har tidigare definierat en smartklocka som en som har en bildskärm istället för en urtavla, kan prata med en dator eller smartphone trådlöst och som du kan ladda ner och köra appar på.

Honor Band Zero från Huawei kommer väldigt nära. Den är såvitt vi kan se inte officiellt släppt i Sverige ännu men säljs i en handfull stora butiker, så därför är det definitivt dags att testa den. Vårt textexemplar har en manual med en qr-kod som tar oss till en kinesisk version av dess smartphone-app, men det är lätt att ladda ner rätt app istället på Google Play.

Honor Band Zero
Klockan finns i svart och vitt. Den vita kan ävrn fås med armband i beige ton. Om du har tur, är så länge har vi bara sett den svarta till salu. Men den är inte så ful den heller. 

Pebble-vibbar

Klockan har en skärm på 128x128 pixlar som urtavla på vilken du kan välja mellan flera olika urtavlor och visa diverse annan information. Den har även bluetoothkoppling till Android och IOS-mobiler och kan visa notifikationer för samtal, sms, mejl och en mängd andra meddelanden från telefonappar. Den har till och med pekskärm, vilket inte ens Pebble, en av de mer populära smartklockorna, har. Det den däremot inte har är stöd för att lägga in egna appar.

Snarare kanske man ska se Honor Band Zero som ett aktivitetsband. Funktionsmässigt ligger den närmare Huawei Talkband B2, fast med bättre urtavla och klassisk klockdesign, och utan själva ”talk”-delen som gjorde den unik.

Här finns steg- och rörelsemätare, och den kopplas också ihop med samma app på mobilen som Talkband, där du sedan kan hålla koll på steg, kaloribränning, aktivitetsmål, sömncykler och så vidare.

Enkel och strömsnål

På tal om Pebble så påminner Honor Hand Zero mycket om Pebbles klockor. Den har ingen kraftfull hårdvara, utan klarar sig på minimalt med datorkraft och minne. Därmed drar den också väldigt lite ström. Nu är batteriet också väldigt litet, så det blir inte samma enorma batteritid som i till exempel en Pebble Time.

Vi får ut ungefär tre dagars normalanvändning ur den innan batteriet behöver laddas, vilket görs med en så kallad pogo pin – en ytkontakt med magnetlås på undersidan av boetten. Huawei uppger själva fyra dagar, och visst, det går nog att uppnå, men när vi testar aktivt tenderar vi att peta lite extra på prylar jämfört med vad en genomsnittlig användare skulle göra.

Honor Band Zero
Honor Band Zero har ett enkelt men fungerande armband.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Huawei Honor Band Zero Pris vid test: 929 kr.

Bästa pris just nu: 595 kr