Hörlurar som stimulerar utsläppet av dopamin i din hjärna och ger dig ett starkt rus skall ha uppfunnits av det Florida-baserade företaget Nervana. De fungerar genom att de spelar musik i dina öron som vanligt men samtidigt skickar de också ut en svag elektrisk signal genom din öronkanal. Signalen stimulerar i sin tur kroppens vagusnerv, en nerv som löper från hjärnstammen ner till buken och påverkar kroppens utsläpp av dopamin.

– Jag kände som elektricitet gå ut i min arm och att allt kittlade, men det bästa var efteråt när jag var klar och ställde mig upp, säger Amanda Gutterman på sajten Futurism.

– Det kändes som jag var på topp. Jag kunde inte sluta le eller skratta. Det var så i ungefär fem minuter. Då var min glädjenivå tio av tio. Sedan blev det dimmigare men jag var fortfarande ovanligt glad i ungefär en timme efteråt.

Enligt Nervana levererar inte bara hörlurarna elektriska signaler oberoende av musiken utan teknologin analyserar ljudet från musikspelaren och synkar därefter signalen med musikens takt. Enligt företagets vd Ami Brannon skall hörlurarna inte ha någon negativ påverkan på hjärnans funktioner men de rekommenderar att man inte kombinerar hörlurarna med bilkörning.

Teknologni har dock ännu inte setts över av några utomstående experter och företaget har heller inte publicerat någon forskning kring ämnet. Så huruvida hörlurarna verkligen håller vad de lovar är ännu för tidigt att slå fast.

Nervana planerar i vilket fall en säljstart någon gång i mars och priset är satt till 299 amerikanska dollar, vilket motsvarar ungefär 2 500 kronor.