Samsung Gear 360

Förutom Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge var det tunt med prylnyheter på Samsungs presskonferens. Det pratade mycket Samsung Pay, ännu mera Gear VR (men det är samma Gear VR som vi redan sett) och Samsung lotsade stolt fram Facebooks Mark Zuckerberg som fick babbla på i några minuter om hur socialt VR är, eller snarare kommer att bli. När vi alla lajv-strömmar hela våra liv i 360 grader. Någon gång. I framtiden.

Det enda nya som visades upp förutom en handfull mobilskal och andra småtillbehör till de nya telefonerna, var Gear 360. Det är en kamera som också den har VR-vinkel i och med att det är just en 360-kamera. Med en Galaxy S7 eller S7 Edge ska det vara enkelt att göra de filmerna direkt klara för Gear VR, och sedan dela.

Gear 360 är stor som en golfboll ungefär och har en kamera med objektiv på varje sida för att fånga 360 grader video eller foton.

Gear 360
Gear 360 tillsammans ved Gear VR.

Objektiven har 195 graders synfält så att de överlappar en aning, vilket hjälper programmet som syr ihop de två delarna. Det programmet finns till att börja med för pc och som app på Galaxy S7 och S7 Edge.

Något pris har inte presenterats på Gear 360, men Samsung säger att den ska börja säljas under andra kvartalet i år.

Gear 360

Just 360-kameror verkar vara i ropet i år på MWC. Vi hörde nästan ingenting om sådana på CES och nu knappt två månader senare har två av de allra största elektronikjättarna, Samsung och LG, släppt en varsin på en och samma dag. Vem vet vad vi får se i veckan på mässgolvet, själva mässhallarna har inte ens öppnat ännu.